Ministrul Transporturilor: Am înființat la CNAIR o antrepriză de construcții care va prelua unele șantiere

Ministrul Transporturilor: Am înființat la CNAIR o antrepriză de construcții care va prelua unele șantiere
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat joi seara că a fost înființată la nivelul CNAIR o antrepriză de construcții care va prelua șantierele rezultate în urma unor rezilieri de contracte ori în urma unor abandonări a lucrărilor de către constructori.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”La Compania de Drumuri am înființat și în scurt timp va deveni operațională o antrepriză de construcții în interiorul Companiei de Drumuri care să preia astfel de șantiere, ori în urma unor rezilieri ori în urma unor abandonări a lucrărilor de către constructori. Însă primul proiect pe care cred că îl vom aborda cu această antrepriză de lucrări va fi finalizarea Centurii Suceava”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la Digi 24.

Nu vor fi făcute lucrări mai mari de 100 milioane lei cu această antrepriză, punctează el, acest lucru fiind stabilit în urma unor discuții cu Comisia Europeană, scrie News.ro.

Volskwagen intenționează să construiască propria uzină de baterii solid-state, în Europa, pentru a nu mai depinde de furnizorii din Asia CITEȘTE ȘI Volskwagen intenționează să construiască propria uzină de baterii solid-state, în Europa, pentru a nu mai depinde de furnizorii din Asia

Oficialul a mai spus că va fi foarte atent la calcularea penalităților în cazul constructorilor care întârzie anumite proiecte de autostrăzi.

”Mă folosesc de orice prilej, să trag semnale de alarmă și să afirm că sunt foarte atent la calcularea penalităților privind eventualele întârzieri (ale constructorilor, n.r.)”, a precizat ministrul.

De asemenea, Șova spune că, în ultimele cinci luni, la Ministerul Transporturilor, au fost promovate de 22 de ori mai multe acte normative decât în anul precedent.

”Am elaborat peste 1.200 de acte normative în șase luni de zile, față de 171 în anul trecut, care au condus la deblocarea acestor șantiere”, a menționat Șova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
lucian sova