Administrația Porturilor Maritime SA Constanța estimează venituri totale de 405,42 milioane lei în acest an

Administrația Porturilor Maritime SA Constanța estimează venituri totale de 405,42 milioane lei în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2020

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța estimează venituri totale de 405,42 milioane lei în acest an, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020, în creștere ușoară de 0,48%, față de bugetul aprobat inițial. Profitul net este preconizat la 95,74 milioane lei, neschimbat față de estimările inițiale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit notei de fundamentare, creșterea veniturilor totale cu 0,48% a avut la bază ”analiza veniturilor realizate la trei luni 2020 și estimarea veniturilor pe următoarele nouă luni, această creștere având scopul de a acoperi cheltuielile pentru activitatea de pilotaj din luna decembrie 2020”, scrie  News.ro.

Compania precizează totodată că această majorare este posibilă având în vedere faptul că, în execuția bugetară la 31 martie 2020, se înregistrează venituri conjuncturale la nivelul cheltuielilor conjuncturale, urmarea refacturării către armatorul navei Qeen Hind eșuată în Portul Midia, a contravalorii tuturor prestațiilor efectuate de terțe persoane și de către companie cu ocazia ranfluării navei respective.

Wizz Air lansează noi rute din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează noi rute din România

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța va prelua activitatea de pilotaj începând cu  luna decembrie 2020 și va organiza în acest sens corpul propriu de piloți, luând toate măsurile necesare din punct de vedere financiar, organizatoric și logistic pentru desfășurarea serviciului de pilotaj, potrivit legii.

Serviciul de pilotaj al navelor maritime și fluviomaritime prevăzut se va asigura prin corpul propriu de piloți ai companiei.

Rezultatul brut aprobat inițial este menținut la 113,51 milioane lei.

De asemenea, potrivit proiectului de buget rectificat, cheltuielile totale cresc cu 0,67%, la 291,91 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul au crescut cu 1,54%, la 103,07 milioane lei.

”Influențele valorice ale indicatorilor economico-financiari ce decurg din preluarea activității de pilotaj de către Compania Națională Administratia Porturilor Maritime SA Constanța pentru luna decembrie 2020 au condus la majorarea cheltuielilor totale cu suma de 1,95 milioane lei (cheltuieli aferente activității de pilotaj pentru luna decembrie 2020) în proiectul de buget de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020 față de cheltuielile totale aprobate în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020, prin HG nr.234/2020”, se arată în nota de fundamentare.

Compania arecirca 1.000 de salariați.

Câștigul mediu brut pe salariat, programat în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020, a crescut cu 1,13% față de cel aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020, la 7.931 lei lunar.

Cheltuielile pentru investiții, programate în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020 în sumă de 232,99 milioane lei, au rămas nemodificate față de cele aprobate în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 prin HG. nr.234/2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația porturilor maritime
buget