Aeroportul din Cluj, investigat de Consiliul Concurenței pentru un posibil abuz de poziție dominantă

Aeroportul din Cluj, investigat de Consiliul Concurenței pentru un posibil abuz de poziție dominantă
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 27 iul 2016

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație având ca obiect un posibil abuz de poziție dominantă săvârșit de către Regia Autonomă Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea informează faptul că investigația se referă la un posibil refuz  al Regiei Autonome de a acorda accesul la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

În cadrul investigației a fost efectuată o inspecție inopinată la sediul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Documentele ridicate în cadrul acestei inspecții se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației. Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă de început în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial.

Totodată, Consiliul Concurenței precizează că efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a instituției în ceea ce privește vinovăția întreprinderilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport cluj
consiliul concurentei
investigatie