Afacerile cu mașini au accelerat în iulie, cu un avans de 12,7%

Afacerile cu mașini au accelerat în iulie, cu un avans de 12,7%
scris 13 sep 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în iulie cu 12,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm crescut față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,1%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

În iunie, față de aceeași lună a anului trecut, afacerile cu mașini au crescut cu 7,3%, iar serviciile prestate populației au avansat cu 1,3%, scrie News.ro.

În iulie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 12,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 10,1%.

FOTO Renault prezintă faceliftul SUV-ului Kadjar, în avanpremiera debutului de la Paris. Când va fi livrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă faceliftul SUV-ului Kadjar, în avanpremiera debutului de la Paris. Când va fi livrat în România

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+46,4%), comerțul cu autovehicule (+24,1%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6%).

Scăderi au înregistrat activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (-14,5%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,6%.

Avansul a fost susținut de creșterile din serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+15,3%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+9,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+8,5%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+3%).

Scăderi au înregistrat activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-9,2%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
afaceri
masini
ins