Afacerile cu mașini au început 2017 cu un avans de 8,9%, jumătate din creșterea de anul trecut

Afacerile cu mașini au început 2017 cu un avans de 8,9%, jumătate din creșterea de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în prima lună a acestui an cu 8,9% față de ianuarie 2016, ritm înjumătățit față de cel înregistrat în 2016, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 4,7%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015, scrie News.ro.

Cel mai mare avans, de 35,5%, a fost înregistrat în ianuarie de comerțul cu motociclete, urmat de întreținerea și repararea autovehiculelor (19,7%) și de comerțul cu autovehicule (9,8%).

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-a înregistrat în ianuarie sectorul agențiilor turistice, cu o creștere de 8,4%, urmat de hoteluri și restaurante (+5,9%).

Față de luna precentă, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în ianuarie cu 26,4%, pe serie brută, și cu 3,3%, pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

EXCLUSIV Calendarul de închidere a stațiilor de metrou, care va genera blocaje în trafic și dureri de cap călătorilor. Corporatiștii rămân fără 2 stații dintr-un foc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Calendarul de închidere a stațiilor de metrou, care va genera blocaje în trafic și dureri de cap călătorilor. Corporatiștii rămân fără 2 stații dintr-un foc

De asemenea, tot față de decembrie, serviciile de piață prestate populației au scăzut cu 7,7% în ianuarie, ca serie brută, dar au urcat cu 2,5% pe seria ajustată.

Afacerile de retail au fost susținute anul trecut de creșterea puternică a salariilor, tendință care ar putea continua și în 2017.

Ultimele statistici arată că, în ianuarie, câștigul salarial mediu net a scăzut cu 2,3%, sau 54 lei, față de nivelul din luna precedentă, până la 2.300 lei (511 euro), insă ritmul anual de creștere a accelerat puternic, la 18,4%, de la 11,4% în decembrie 2016. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins