FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa

FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa
scris 13 mar 2017

Jeep a lansat la Geneva noua generație a SUV-ului Compass, un crossover care fusese prezentat deja americanilor. Noul model va fi disponibil la dealerii europeni ai Fiat-Chrysler începând din această vară.

Jeep Compass a fost lansat de celebra marcă americană în 2006, în vremea când făcea parte din DaimlerChrysler, platforma sa fiind una compactă, folosită și pe Dodge Caliber, dar și pe modele Mitsubishi. Fără să fie un succes impresionant în primii ani de viață, vânzările lui Compass au fost resuscitate de dezvoltarea rețelei Fiat-Chrysler, astfel că, la zece ani de la lansarea sa, a ajuns să vândă peste 100.000 de unități, fiind momentul să primească o nouă generație, de data aceasta pe o platformă Fiat.

Modelul a rămas un entry în gama Jeep, dar are o înfățișare mult mai elegantă, ce amintește de Grand Cherokee.  Dimensiunile sale nu au crescut prea mult, lungimea primind doar 2 centimetri în plus. Compass va înlocui și Patriot în gama Jeep, acesta din urmă fiind scos din producție, dar va avea modelul Renegade poziționat sub el, ambele fiind construite pe aceeași platformă.

Șoferii în vârstă pot sta, deocamdată, liniștiți. Proiectul care le limitează permisul auto este \ CITEȘTE ȘI Șoferii în vârstă pot sta, deocamdată, liniștiți. Proiectul care le limitează permisul auto este "în aer"

Cei de la Fiat-Chrysler mizează pe un succes al acestui model în Europa, unde cumpărarea de SUV-uri și crossovere urbane, de mici dimensiuni, cunoaște o amploare fără precedent. Are 4,42 metri lungime, 1,65 metri lățime și 1,82 metri înălțime, cu un ampatament de 2,64 metri. Concurează, în consecință, în clasa compactă a SUV-urilor europene, unde modelele cu tradiție deja, precum Nissan Qashqai și VW Tiguan, fac legea, alături de asiaticele Kia Sportage sau Hyundai Tucson sau de nou intratul Renault Kadjar. Așadar, o misiune grea, pentru o mașină care se poate impune cu ajutorul prestigiului mărcii.

FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa

Jeep Compass va avea o ofertă de patru motoare și patru versiuni de echipare, inclusiv cu tracțiune 4x4, pentru versiunile superioare. Oferta pe benzină va avea un motor în două variante de putere, respectiv 1.4 litri MultiAir2, un motor turbo, de 140 CP, și 230 Nm. Acesta va fi disponibil cu o cutie de viteze cu 6 trepte, manuală, cu tracțiune 4x2, și o cutie automată în 9 trepte, care oferă și tracțiune integrală. În acest ultim caz, performanțele motorului vor crește la 170 CP și 250 Nm.

Tesla Model 3 intră în producție în iulie. Cadența lunară va depăși 20.000 mașini până la finele anului CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 intră în producție în iulie. Cadența lunară va depăși 20.000 mașini până la finele anului

Oferta diesel este reprezentată mai întâi de motorul 1.6 MultiJet II, 120 CP și 320 Nm, cu cutie în șase trepte, manuală, tracțiune 4x2. Apoi va fi disponibil motorul 2.0 litri MultiJet II, de 140 CP și 350 Nm, cu două cutii, manuală și automată, cu tracțiune 4x4. Nu în ultimul rând, o versiune cu putere mărită, la 170 CP, va fi oferită pe echiparea de top. Motorul de 2.4 litri nu va fi disponibil în Europa.

Dintre echipamente, remarcăm display-urile de tip touchscreen, de 5.0, 7.0 și 8.4 inci, în funcție de versiune, sistem Selec-Terrain, sistem start-stop, conexiune CarPLay sau Android Auto. Tracțiunea integrală disponibilă va fi de două tipuri, Jeep Active Drive și Active Drive Low, aceasta din urmă având, așa cum îi săune numele, și un reductor, cu distribuitor electronic al cuplului către roata care are nevoie. Selectorul de teren are 5 moduri, Auto, Snow, Sand și Mud.

FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa

Diverse tehnologii deja obișnuite pe toate mărcile, vor fi prezente și pe Jeep Compass: Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, Blind-spot Monitoring, Adaptive Cruise Control, ESC și altele.

Prețul de pornire anunțat de companie va fi de 25.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
jeep
auto
masini