Air France-KLM a raportat primul său profit operațional anual din 2010

Air France-KLM a raportat primul său profit operațional anual din 2010
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2016

Operatorul aerian Air France-KLM a raportat, joi, primul său profit operațional anual din 2010, depășind estimările analiștilor, însă a avertizat că un acord cu piloții este crucial pentru ca firma franco-olandeză să rămână competitivă când va crește din nou prețul la țiței, transmite Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro în decembrie.

La Bursa de la Paris, acțiunile companiei au urcat joi cu 7,3%, la 7,99 euro, cel mai semnificativ avans din ultimele cinci luni, după ce Air France-KLM a anunțat că profitul operațional a ajuns la 816 milioane de euro (908 milioane de dolari) în 2015, față de o pierdere de 129 milioane de euro în 2014. Analiștii estimau un câștig de 706 milioane de euro.

Anul acesta, titlurile Air France-KLM au urcat la bursă cu 12%, iar compania se așteaptă să rămână profitabilă și în 2016.

Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari

Operatorul aerian încearcă să ajungă la un acord cu angajații pentru reducerea salariilor, iar directorul general Alexandre de Juniac a avertizat că fără un astfel de acord va fi imposibil pentru Air France-KLM să concureze cu operatorii low-cost, cum ar fi EasyJet Plc în Europa sau cu firmele din Golf pentru zborurile pe distanțe lungi.

"În ciuda mediului favorabil creat de prețul mai scăzut al combustibilului, nu ne vom reduce obiectivul de a ne îmbunătăți competitivitatea, deși incertitudinile economice și geopolitice rămân ridicate", a afirmat Alexandre de Juniac.

Datoria Air France-KLM a scăzut anul trecut cu 1,1 miliarde de euro, la 4,3 miliarde de euro, iar compania a anunțat că va lua măsuri pentru reducerea suplimentară a datoriei în acest an.

Anul trecut, 89,821 milioane pasageri au călătorit cu aeronavele Air France-KLM, o creștere de 3% față de 2014. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
klm
air france