Air France-KLM este aproape de un acord cu guvernul francez pentru un program de salvare de 10 miliarde de euro

Air France-KLM este aproape de un acord cu guvernul francez pentru un program de salvare de 10 miliarde de euro
scris 23 apr 2020

Air France-KLM este aproape de un acord cu guvernul francez pentru un program de salvare de 10 miliarde de dolari, după ce autoritățile au acceptat să mărească gaanțiile pentru împrumuturile necesare pentru ca operatorul aerian să reziste în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Reuters.

Parisul este dispus să garanteze 90% din împrumuturile bancare pentru Air France, în loc de oferta inițială de 70%, au spus două surse apropiate situației. Publicația La Tribune s scris prima despre majorarea garanțiilor de către statul francez, scrie News.ro

EXCLUSIV Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Dr. Leahu: Discutăm cu fonduri de investiții și suntem foarte aproape să deschidem prima clinică în străinătate. Atenție la măști! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Dr. Leahu: Discutăm cu fonduri de investiții și suntem foarte aproape să deschidem prima clinică în străinătate. Atenție la măști!

Reprezentanții Air France-KLM și cei ai Ministerului francez de Finanțe au refuzat să comenteze.

Companii aeriene mari, între care grupul german Lufthansa, negociază cu guvernele acorduri de susținere financiară, din cauza problemelor întâmpinate dun caua măsurilor de izolare impuse de autorități și a incertitudinilor profunde legate de perspectiva retdresării după atenuare pandemiei.

Pachetul total de sprijin pentru grupul franco-olandez Air France-KLM se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro, au spus sursele.

Pe lângă împrumuturile bancare garantate, Air France va obține probabil și finanțare de urgență din partea guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
imprumut