Airbus oprește negocierile pentru vânzarea subsidiarei Premium Aerotec, care produce și în România componente pentru industria aeronautică

Airbus oprește negocierile pentru vânzarea subsidiarei Premium Aerotec, care produce și în România componente pentru industria aeronautică
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 sep 2018

Producătorul european de avioane Airbus a oprit negocierile pentru vânzarea parțială sau totală a subsidiarei Premium Aerotec, care produce și în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică, conform presei germane. Negocierile au fost inițiate în toamna anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbus a transmis că obiectivul său pe termen lung pentru Premium Aerotec rămâne neschimbat. "Cu toate acestea, nu ne grăbim cu niciun proces de cesionare", a adăugat compania.

În toamnă, discuții au fost inițiate cu compania canadiană Onex.

 

Onex Corp este o companie de administrare a fondurilor cu capital de risc, care a cumpărat producătorul de echipamente de siguranță pentru industria militară Survitec din Marea Britanie de la firma americană de investiții Warburg Pincus, pentru 680 milioane dolari.

După nici 2 ani, miliardarul Warren Buffett a desființat abrupt prima sa afacere directă în România CITEȘTE ȘI După nici 2 ani, miliardarul Warren Buffett a desființat abrupt prima sa afacere directă în România

Premium Aerotec, deținută în proporție 100% de grupul Airbus, produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică, printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, pentru care a primit un ajutor de stat de 19 milioane de euro.

În România, cu peste 800 de angajați, firma a avut anul trecut afaceri de 300,2 milioane lei (de la 274,5 milioane lei în anul precedent) și un profit net de 88,4 milioane lei (78,4 milioane lei în 2016).

La nivel global, Premium Aerotec are circa 10.000 de angajați și venituri anuale de 2 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
eurofighter