Airbus susține că sancțiunile americane împotriva avioanelor sale nu au o bază legală

Airbus susține că sancțiunile americane împotriva avioanelor sale nu au o bază legală
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Constructorul european de avioane Airbus a declarat marți că nu vede nicio bază legală pentru o eventuală decizie a SUA de a impune sancțiuni comerciale pentru o listă de produse din Uniunea Europeană, inclusiv pentru avioanele Airbus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni seara, biroul lui Robert Lighthizer, reprezentantului Special pentru Comerț (USTR) al președintelui american, a publicat o listă de produse europene care ar putea face obiectul unor tarife vamale suplimentare pentru ceea ce Washingtonul consideră a fi subvenții legale acordate de Uniunea Europeană pentru constructorul de avioane Airbus. Pe lista de produse USTR se află atât aeronave comerciale sau subansamble ale acestora cât și produse lactate și vinuri, scrie Agerpres.

Primăria Iași vrea să interzică, treptat, utilizarea mașinilor poluante în municipiu, până la 1 ianuarie 2023 CITEȘTE ȘI Primăria Iași vrea să interzică, treptat, utilizarea mașinilor poluante în municipiu, până la 1 ianuarie 2023

"Nu vedem nicio bază legală pentru acest lucru. Airbus a luat măsurile necesare pentru a se conforma cerințelor care vizează subvențiile Airbus", a declarat purtătorul de cuvânt de la Airbus, Rainer Ohler. Acesta a apreciat drept exagerată suma de 11 miliarde de dolari care potrivit autorităților americane reprezintă valoarea pagubelor provocate de subvențiile acordate Airbus de UE. "Suma este exagerată și în orice caz va fi stabilită de Organizația Mondială a Comerțului nu de SUA", a spus Ohler.

În paralel, o sursă din interiorul Comisiei Europene a declarat pentru Reuters că Uniunea Europeană pregătește posibile măsuri retaliatorii față de subvențiile acordate constructorului american Boeing.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
sanctiuni americane
boeing