Londra a introdus o nouă taxă de poluare, pentru motoare pe benzină sub euro 4 și diesel sub euro 6

Londra a introdus o nouă taxă de poluare, pentru motoare pe benzină sub euro 4 și diesel sub euro 6
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 apr 2019

Șoferii din Londra trebuie să plătească, începând din 8 aprilie, o nouă taxă, în valoare de 12,5 lire, pentru a intra în zona centrală a orașului, dacă emisiile mașinii lor depășesc standardele impuse, potrivit unei decizii a administrației, care urmărește reducerea poluării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Site-ul primăriei Londrei afișează anunțul legat de Ultra Low Emission Zone (ULEZ), care „operează 24 din 24 ore, 7 zile din 7, în aceeași zonă de acțiune a taxei anterioare, Congestion Charge. Potrivit primăriei, cele mai multe vehicule sunt obligate să plătească o taxă zilnică pentru a putea intra și conduce în zona de incidență a ULEZ.

BMW își modifică țintele financiare și pune deoparte provizioane uriașe, de 1 miliard de euro, pentru a plăti amenda UE, dar va contesta decizia CITEȘTE ȘI BMW își modifică țintele financiare și pune deoparte provizioane uriașe, de 1 miliard de euro, pentru a plăti amenda UE, dar va contesta decizia

Taxa afectează toate vehiculele pe benzină care nu îndeplinesc norma de poluare Euro 4 și toate mașinile diesel care nu îndeplinesc norma de poluare Euro 6. Valoarea taxei este de 12,5 lire pentru mașini, motociclete, LCV, alte vehicule până la 3,5 tone și 100 de lire pentru camioane și alte vehicule peste 3,5 tone, precum și autobuze peste 5 tone.

Taxa numită Congestion Charge rămâne validă, de luni până vineri, la o valoare de 11,5 lire.

Primarul Sadiq Khan a spus că ULEZ este piesa centrală a planului primăriei de curățare a aerului Londrei, „cel mai puternic plan al oricărui oraș din lume, iar ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră”.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa poluare londra
congestion charge londra
taxa londra centru