Airbus vrea să înființeze societăți noi de aerostructuri în Franța și Germania

Airbus vrea să înființeze societăți noi de aerostructuri în Franța și Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2021

Constructorul european de aeronave Airbus a anunțat că vrea să înființeze noi companii de aerostructuri în Franța și Germania. Noua companie din Franța va reuni activitățile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire și Nantes, împreună cu cele ale Stelia Aerospace la nivel mondial, iar compania din Germania ar urma să reunească activitățile Stade și Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium Aerotec din Nordenham, Bremen și, parțial, din Augsburg. Compania poartă totodată discuții cu privire la platforma industrială în Spania.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Airbus a oferit mai multe detalii partenerilor săi sociali în timpul unei reuniuni a Comitetului European de Întreprindere (SE-WC) cu privire la evaluarea în desfășurare de către companie a configurației sale industriale din Europa, în special în ceea ce privește activitățile de aerostructuri din Franța și Germania. Airbus și-a reafirmat intenția de a construi un lanț valoric de asamblare a aerostructurilor mai puternic în întregul său sistem industrial în fața partenerilor săi sociali și consideră că asamblarea aerostructurilor este esențială pentru activitatea sa”, a informat Airbus.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Airbus și-a prezentat planurile de a crea două companii integrate de asamblare a aerostructurilor în centrul sistemului său industrial, pentru a consolida gestionarea fluxului de valoare și pentru a pregăti compania pentru viitorul său pe termen scurt și lung, scrie News.ro.

”Ca parte a acestor planuri, și după finalizarea cu succes a procesului social în curs, noua companie din Franța va reuni activitățile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire și Nantes, împreună cu cele ale Stelia Aerospace la nivel mondial. O altă companie din Germania ar urma să reunească activitățile Stade și Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium Aerotec din Nordenham, Bremen și, parțial, din Augsburg, reechilibrând în același timp activitățile către partea superioară a lanțului valoric și revizuind implicarea sa în producția de piese de detaliu”, informează compania.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Aceste două noi companii de asamblare a aerostructurilor, ambele deținute în totalitate de Airbus, nu vor mai fi furnizori ai Airbus, ci vor fi integrate în Airbus, simplificând atât coordonarea, cât și interfețele într-o nouă configurație industrială. De asemenea, statutul lor distinct le-ar permite să se concentreze pe segmentul lor industrial și să fie mai eficiente și mai agile, precizează reprezentanții companiei.

Airbus intenționează, de asemenea, să creeze un nou actor global în domeniul pieselor de detaliu, ancorat în Germania. Născută din actuala Premium Aerotec, această nouă entitate va fi mandatată să valorifice perspectivele semnificative de creștere pe termen lung cu Airbus, precum și cu clienții externi, atât pe platforme civile, cât și militare.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

”În Spania, Airbus continuă să lucreze la soluții împreună cu partenerii săi sociali pentru a optimiza actuala configurație industrială și de aerostructuri din zona Cadiz, pentru a asigura viabilitatea, rezistența și competitivitatea acesteia în viitor”, arată compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
aerostructuri