Alstom a încheiat un contract nou de mentenanță cu Metrorex. "Bucureștenii vor continua să circule cu metroul"

Alstom a încheiat un contract nou de mentenanță cu Metrorex. "Bucureștenii vor continua să circule cu metroul"
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Bucureștenii vor continua să circule în siguranță cu metroul, au declarat reprezentanții Alstom România, care confirmă că societatea a încheiat un contract nou de mentenanță cu Metrorex, fără a preciza valoarea acestuia.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

"Alstom confirmă încheierea, conform prevederilor legale, a unui contract nou cu o durată de 12 luni cu Metrorex, pentru mentenanța completă a trenurilor de metrou începand cu 1 ianuarie 2020. Bucureștenii vor continua astfel să circule în siguranță cu metroul, conform planificării normale. Menționăm că Alstom a furnizat servicii complete de mentenanță pentru trenurile de metrou în ultimii 15 ani la cele mai înalte standarde, ceea ce a dus la creșterea disponibilității flotei de la 60% în 2004 la 99,96% în prezent", au declarat luni pentru News.ro reprezentanții Alstom.

Șeful Alstom România și Bulgaria, Gabriel Stanciu, a anunțat luna aceasta că Metrorex a acumulat față de Alstom România restanțe din neplata serviciilor de mentenanță în sumă de circa 150 milioane de lei și, dacă acești bani nu vor fi plătiți sau nu vor fi prezentate garanții ferme că se vor achita, activitatea va înceta și ramele de metrou vor rămâne în depouri după Revelion.

VIDEO Linia Oravița-Anina, cea mai spectaculoasă cale ferată montană din sud-estul Europei CITEȘTE ȘI VIDEO Linia Oravița-Anina, cea mai spectaculoasă cale ferată montană din sud-estul Europei

Ulterior, Metrorex a confirmat datoria de aproape 150 milioane de lei către Alstom.

”Având în vedere imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea și finalizarea acesteia anterior datei de 31 decembrie 2019, dată la care expiră contractul actual și în scopul de a asigura condițiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitație la o procedură concurențială de ofertare. În sensul celor mai sus prezentate, Metrorex a publicat un anunț în SEAP și în JOUE prin care și-a exprimat în mod transparent intenția de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanță a materialului rulant începând cu data de 1 ianuarie 2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maxim un an”, a anunțat recent Metrorex.

Alstom a încheiat încă din anul 2004 contractul privind mențenanța trenurilor de metrou, contract de circa 240 de milioane de euro, care urma să expire pe 31 decembrie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
metrorex