Alstom obține un contract de 1 miliard de dolari pentru modernizarea metroului din Cairo. Cel mai mare contract pentru material rulant de metrou din Egipt

Alstom obține un contract de 1 miliard de dolari pentru modernizarea metroului din Cairo. Cel mai mare contract pentru material rulant de metrou din Egipt
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2021

Compania franceză Alstom, cu operațiuni și în România, a obținut cel mai mare contract pentru material rulant de metrou acordat până în prezent de autoritățile din Egipt, în valoare de 876 milioane de euro (1,01 miliarde dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alstom va furniza operatorului de metrou din Cairo 55 de trenuri Metropolis, cu câte 9 vagoane fiecare, precum și servicii de mentenanță pe o perioadă de 8 ani.

Noile trenuri vor înlocui parcul existent de material rulant pe magistrala 1 a metroului din Cairo.

ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a scumpit. România are acum una dintre cele mai scumpe versiuni din Europa CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a scumpit. România are acum una dintre cele mai scumpe versiuni din Europa

Potrivit companiei franceze, este cel mai mare contract pentru material rulant de metrou acordat până acum în Egipt.

Finanțarea va fi asigurată de guvernul francez, în cadrul unui acord semnat cu autoritățile de la Cairo în această vară. Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a anunțat atunci că Franța va investi, în următorii cinci ani, 1,8 miliarde de euro în proiecte de infrastructură derulate de companii franceze în Egipt, inclusiv pentru modernizarea metroului din Cairo.

Alstom este unul dintre principalii furnizori de sisteme feroviare integrate. Compania dezvoltă și comercializează sisteme, echipamente și servicii pentru sectorul feroviar, de la trenuri de mare viteză până la metrouri și tramvaie.

În România, grupul francez a câștigat recent o licitație organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) pentru achiziția de trenuri electrice inter-regionale, contract de peste 1,3 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
modernizare metrou cairo
contract metrou egipt