ANUNȚ Când va fi introdus RAR Auto-Pass, cu garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului mașinii

ANUNȚ Când va fi introdus RAR Auto-Pass, cu garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului mașinii
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

Noul program implementat de Registrul Auto Român, RAR Auto-Pass, care va oferi o garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului, dar și despre alte deficiențe constatate la cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România, va fi disponibil din 2024, a anunțat la deschiderea Salonului Auto București (SAB) & Accesorii, directorul general al Registrului Auto Român, Mihai Alecu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România venim cu o garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului, dar și despre alte deficiențe constatate de specialiștii RAR. Vreau să accentuez conștientizarea din partea pieței, a clienților, în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculului pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice", a subliniat Alecu.

FOTO Ford lansează noul Transit Custom, inclusiv cu versiune electrică CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează noul Transit Custom, inclusiv cu versiune electrică

Conform legislației, RAR Auto-Pass este un document ce va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Actul va fi necesar de anul viitor și va conține informații esențiale despre indicația odometrului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului, scrie Agerpres.

RAR este prezent la ediția din acest an a SAB & Accesorii cu un stand, în care prezintă inovația Departamentului Cercetare - autolaboratorul pentru monitorizarea calității aerului. Astfel, pe toată durata evenimentului, vizitatorii care ajung la Romexpo cu mașinile pot solicita specialiștilor RAR de la stand verificarea kilometrajului cu echipamentul de ultimă generație aflat în dotare. Procedura durează doar câteva minute și este gratuită.

În plus, Registrul are în derulare proiectul RAR eXpert - disponibil la București și la Cluj, prin care în reprezentanțele RAR poate fi verificată mașina înainte de a fi cumpărată. "Veți primi un document care atestă tot istoricul autovehiculului, fie că vorbim despre numărul de kilometri parcurși, sau, și mai important, despre eventualele daune ascunse", precizează instituția, într-un comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES.

Ediția cu numărul 20 a SAB& Accesorii a debutat, marți, la Centrul Expozițional Romexpo, iar timp de șase zile (10-15 octombrie) în Pavilionul B2 și în zona exterioară adiacentă Romexpo vor fi expuse premiere auto, modele concept și o parte dintre noutățile sezonului 2023 - 2024.

La eveniment vor fi prezente branduri, precum Alfa Romeo, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Honda, Isuzu, INEOS Grenadier, Jeep, Kia, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, MINI, Mitsubishi, Rolls Royce, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Toyota și Volvo.

De asemenea, la SAB va fi prezentă compania SUV Cars, importatoare a mărcilor DFSK, SERES, BAIC, Forthing, JAC, XEV și SWM. În plus, Cenntro va prezenta mărcile: Logistar 260, Logistar 200, Logistar 100, Avantier și Teemak. Nu în ultimul rând, compania Auto Big va fi prezentă cu următoarele mărci: Audi, Tesla, BMW X7, Land Cruiser.

Grupul Automobile Bavaria este prezent la SAB & Accesorii 2023 cu divizia de mașini rulate - Bavaria Used - și va expune atât modele BMW, cât și MINI.

La Salonul Auto de la București vor fi expuse și peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor și accesoriilor, fiind reprezentate pe o suprafață interioară și exterioară de peste 7.000 mp.

Prețul unui bilet de intrare la evenimentul auto este de 60 de lei, iar accesul copiilor sub 7 ani și al persoanelor cu dizabilități (pe baza unui document doveditor) este gratuit.

Programul de vizitare al SAB & Accssorii 2023 este următorul: pe 10 octombrie, în intervalul orar 12:00 - 19:00, în perioada 11- 14 octombrie, între 10:00 și 19:00 și pe 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 - 18:00. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
masini