ANUNȚ „Master Planul” lui Elon Musk: Când vor fi lansate cele două noi modele ale Tesla

ANUNȚ „Master Planul” lui Elon Musk: Când vor fi lansate cele două noi modele ale Tesla
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 aug 2022

Elon Musk a anunțat datele la care vor fi lansate cele două noi modele ale Tesla, pe care se bazează viitorul companiei: camionul Semi și pickup-ul Cybertruk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla a postat pe canalul său favorit de comunicare, Twitter, un mesaj scurt, în care a anunțat că anul acesta va începe producția și va fi lansat camionul Semi, cu o întârziere de trei ani față de data anunțată inițial, iar anul viitor va începe să fie livrat și pickup-ul Cybertruck, cel care a generat numeroase comentarii răutăcioase din cauza designului său.

FOTO Tesla lansează angajări în România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla lansează angajări în România

Alături de mesajul: „Tesla 500 mile range Semi Truck starts shipping this year, Cybertruck next year”, Musk a postat și un text, o postare de pe blogul Tesla pe care a scris-o în 2016, cu șase ani în urmă. În acea postare șeful Tesla explica în ce constă Master Planul scris de el în 2006, cel în care vorbea despre o mașină scumpă care va genera banii pentru o mașină mai ieftină și apoi pentru una și mai ieftină, de volum. Primul text, așa-numitul „Master Plan” se numea The Secret Tesla Motors Master Plan (just between you and me) și conținea povestea primei mașini Tesla, Roadster. Al doilea text, postat acum pe Twitter, ajunsese deja la Model 3 și vorbea despre „un viitor SUV compact” și despre „un nou tip de pickup”. El mai scriea la acea vreme că nu va mai fi nevoie de un automobil ieftin, așa cum plănuia inițial. Iată însă master planul original:

„So, in short, the master plan is:

Build sports car

Use that money to build an affordable car

Use that money to build an even more affordable car

While doing above, also provide zero emission electric power generation options”

Între timp, Elon Musk și Tesla au ajuns la lansarea celui de-al patrulea model al Tesla, în timp ce producția anuală a depășit 1 milion de unități.

În urmă cu cinci ani, Musk a prezentat în premieră planul unui camion electric, numit Semi Truck. La acel moment el a spus că va începe producția în 2019, însă lucrurile au ieșit serios din grafic, astfel că lansarea se va petrece abia acum, în 2022, dacă anunțul lui Musk va fi respectat.

 

 

Partea a doua a Master Planului lui Musk (din 2016) vorbea însă despre lucruri noi:

FOTO Tesla lansează angajări în România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla lansează angajări în România

Crearea de acoperișuri solare cu sistem de stocare a energiei integrat.

Extinderea gamei de producție a vehiculelor electrice pentru a acoperi toate segmentele majore.

Dezvoltarea de capabilități fără șofer care sunt de 10 ori mai sigure decât cele manuale, printr-o învățare masivă pe flote.

Permisiunea mașinii să facă bani pentru tine când nu o folosești.

Camionul Semi de la Tesla va avea o autonomie uriașă, de aproximativ 800 km, dar și performanțe dinamice ieșite din comun. Prețul său estimat va fi de 150.000 de dolari, dar pentru versiunea cu autonomie mai mică, în timp ce versiunea scumpă va fi 180.000 de dolari. Rezervarea unui exemplar poate fi făcută cu suma de 20.000 de dolari. SemiTruck va avea patru motoare electrice independente, dar va consuma 2kWh pe milă, după cum se regăsește în cifrele oficiale, ceea ce înseamnă peste 300 kWh/100 km. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
semi truck
camion tesla
cyber truck
master plan musk