ANUNȚ - STB vrea să scumpească puternic călătoria cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul, cu un tarif orar. “Să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole!"

ANUNȚ - STB vrea să scumpească puternic călătoria cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul, cu un tarif orar. “Să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole!"
scris 14 mai 2021

Directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, a anunțat că dorește introducerea unui tarif orar pe mijloacele de transport în comun, care să fie de 3 lei, și a unui abonament anual de până la 500 de lei.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

La acest moment, tariful călătoriei este de 1,3 lei. Recent a fost introdusă posibilitatea ca, prin SMS, costul călătoriei de 1,3 lei să acopere un interval de o oră, indiferent câte mijloace de transport sunt folosite. Acum, șeful STB vrea să urce prețul la 3 lei. De menționat că, având în vedere traficul din București la ore de vârf, o oră poate presupune și parcurgerea a doar câteva puține stații în acele intervale orare.

Adrian Criț a anunțat că dorește realizarea unei noi politici tarifare pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în marile orașe europene.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

“O nouă politică tarifară prin care să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole e necesară luând în considerare și contextul actual. Știm cu toții că bugetul Capitalei, din păcate, nu suportă anumite servicii astfel încât să avem suportul necesar pentru facilitățile acordate prin hotărâre de Consiliu General”, a afirmat directorul STB.

El a menționat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun față de călătorii ocazionali.

“Împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecevent al mijlocului de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebuie să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetățeanul care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate pe de o parte prin calitatea transportului, pe de altă parte prin tarife care să-l avantajeze. În acest sens, avem propuneri către primarul general de majorare de tarife și aici mă refer la tariful pe oră, tariful orar. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetățeni”, a explicat Adrian Criț, potrivit News.ro.

FOTO Tesla a deschis oficial reprezentanța din România, cu showroom și site în limba română. Ce pot comanda clienții din România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a deschis oficial reprezentanța din România, cu showroom și site în limba română. Ce pot comanda clienții din România

El a mai afirmat că dorește realizarea unui tarif pe oră care să fie de 3 lei.

“Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere. Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, tarifele existente în momentul de față în municipiile reședință de județ consider că un tarif pentru utilizarea în decurs de o oră, tarif de circa trei lei ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului pentru abonamentul anual ar fi corect un preț de maxim 500 de lei”, a explicat directorul STB.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
tarif