Arabia Saudită își deschide spațiul aerian pentru "toți transportatorii"

Arabia Saudită își deschide spațiul aerian pentru "toți transportatorii"
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2022

Arabia Saudită a anunțat că își deschide spațiul aerian pentru "toți transportatorii”, într-un aparent gest de bunăvoință față de Israel, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea pentru Aviația Civilă Saudită "își anunță decizia de a deschide spațiul aerian al regatului către toți transportatorii aerieni” care îndeplinesc condițiile de survol, conform unui comunicat pe Twitter.

ULTIMA ORĂ ANPC a aplicat Blue Air cea mai mare amendă dată unui operator economic. Banii pe bilete anulate - imediat înapoi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a aplicat Blue Air cea mai mare amendă dată unui operator economic. Banii pe bilete anulate - imediat înapoi

Autoritatea pentru Aviația Civilă a declarat că decizia a fost luată pentru "consolidarea poziției regatului ca hub global”, scrie News.ro.

Anunțul ridică restricțiile de facto pentru zborurile către și dinspre Israel.

Anunțul vine în contextul vizitei președintelui american Joe Biden în Arabia Saudită. Acesta va merge direct din Israel la Riad, un zbor fără precedent între Israel și Arabia Saudită, țară care nu recunoaște oficial statul evreu.

La începutul lunii mai, Arabia Saudită și-a anunțat intenția de a deveni un hub global de transport aerian și de a-și tripla traficul anual pentru a ajunge la 330 de milioane de pasageri până la sfârșitul deceniului.

Riadul intenționează, de asemenea, să ofere 100 de miliarde de dolari în sector până în 2030, să lanseze o nouă companie aeriană națională și să construiască un nou "mega aeroport” în capitală.

Analiștii, însă, pun la îndoială capacitatea companiilor saudite de a concura cu alte greutăți regionale, precum Emirates sau Qatar Airways.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
spatiu aerian