Nicușor Dan anunță extinderea semaforizării inteligente, în patru etape

Nicușor Dan anunță extinderea semaforizării inteligente, în patru etape

Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță extinderea semaforizării inteligente, într-un proiect care se va derula în patru etape. Prima etapă vizează 85 de intersecții care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală. Studiul de fezabilitate pentru proiect este estimat la 3,4 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Extindem semaforizarea inteligentă în Capitală. Am convenit, în cadrul unui grup de lucru format la nivelul PMB, varianta finală a caietului de sarcini prin care vom achiziționa studiul de fezabilitate aferent acestei investiții. Potrivit proiectului, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București se va face în patru etape distincte”, a anunțat primarul general al Capitalei, arată news.ro. 

Haosul generează măsuri fără precedent - Un mare aeroport va limita numărul pasagerilor care pot pleca zilnic CITEȘTE ȘI Haosul generează măsuri fără precedent - Un mare aeroport va limita numărul pasagerilor care pot pleca zilnic

Nicușor Dan a precizat că, în primă etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Șoseaua Colentina, Șoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Șoseaua București – Târgoviște, Șoseaua Berceni.

”Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București. Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș”, a mai transmis primarul. 

VIDEO Uzina Tesla din Europa nu produce decât mașini albe și negre CITEȘTE ȘI VIDEO Uzina Tesla din Europa nu produce decât mașini albe și negre

Acesta a precizat că valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane lei fără TVA.

Primarul a explicat că, în parteneriat cu primăriile de sector, a depus cerere de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea proiectului.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor
semagor