ASF și RAR iau măsuri cu impact asupra autovehiculelor din România. Mașinile grav avariate și cele second-hand, vizate de noile decizii. Date prin SMS

ASF și RAR iau măsuri cu impact asupra autovehiculelor din România. Mașinile grav avariate și cele second-hand, vizate de noile decizii. Date prin SMS
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2018

Autoritatea de Supravegere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR() vor implementa un serviciu pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule second-hand.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, printr-un sms transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii vor putea afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. Profit.ro a anunțat că jumătate din mașinile aduse în România, puse la vânzare, au probleme.

Guvernul confirmă eșecul Prima Mașină. Fondurile alocate, reduse de 5 ori după ce românii au fost dezinteresați de program, iar piața second-hand a bătut noi recorduri CITEȘTE ȘI Guvernul confirmă eșecul Prima Mașină. Fondurile alocate, reduse de 5 ori după ce românii au fost dezinteresați de program, iar piața second-hand a bătut noi recorduri

În 2017, peste un milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România, cifră care reprezintă un record al tuturor timpurilor.

Un alt proiect de colaborare ASF-RAR presupune ca unui autovehicul, ale cărui sisteme de securitate rutieră sunt grav avariate în urma unui accident, să i se suspende inspecția tehnică periodică (ITP), urmând ca după efectuarea reparației să i se efectueze o verificare a conformității stării tehnice. Dacă în urma acestei verificări, autovehiculul îndeplinește cerințele funcționale și dimensionale, inspecția tehnică periodică (ITP) reintră în valabilitate. Această verificare va fi obligatorie doar pentru autovehiculele care au anumite tipuri de avarii ce pot pune în pericol siguranța rutieră. Măsura va avea consecințe asupra tuturor autovehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
rar
masini
second hand