Asociația Constructorilor de Automobile din Europa și-a prezentat noua viziune: un puternic jucător, global și competitiv

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa și-a prezentat noua viziune: un puternic jucător, global și competitiv
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 iun 2021

ACEA, asociație de profil a industriei auto din Europa, a împlinit 30 de ani de la înființare și anunță, cu această ocazie, că își schimbă „înfățișarea”, printr-o nouă identitate de brand, și prezintă noua viziune a asociației privind viitorul industriei auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În ultimile trei decenii am văzut o mulțime de schimbări” a declarat directorul general ACEA, Eric-Mark Huitema, la 30 de ani de la înființarea acestei asociații a constructorilor europeni de autovehicule. „Un lucru a rămas constant și acesta este importanța industriei noastre, care ține literalmente Europa în mișcare”.  

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Directorul celei mai mari organizații industriale de pe continent mai spune că producătorii de autovehicule vor să fie parte a soluțiilor pentru provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, într-un moment în care noua eră a mobilității, în care transportul devine „verde și curat”. „Misiunea noastră este să conducem transformarea mobilității Europei, în timp ce ne asigurăm că industria auto rămâne un puternic jucător, global și competitiv”.

ACEA publică o serie de cifre, date statistice, informații referitoare la impactul industriei auto asupra Europei, destinate „politicienilor, pentru a le permite să ia decizii bine informate”.

ACEA a fost înființată în 1991, cu numele francez l’Association des Constructeurs Européens d’Automobiles, care a dat și acronimul ce este folosit și astăzi, chiar dacă denumirea s-a schimbat în engleză.

Dacia are probleme serioase pe piața din Spania, care crește vertiginos. Sandero scade dramatic în vânzări, deși anul trecut era lider CITEȘTE ȘI Dacia are probleme serioase pe piața din Spania, care crește vertiginos. Sandero scade dramatic în vânzări, deși anul trecut era lider

Asociația include 15 companii membre, BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, Renault Group, Stellantis, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, și Volvo Group. Conducerea este asigurată de un director general și de un board de directori, condus de un președinte, ales, prin rotație, din partea membrilor asociațiilor.

Potrivit datelor oferite de ACEA; industria auto, pe care o reprezintă, oferă locuri de muncă pentru 14,6 milioane de cetățeni europeni, adică 6,7% din forța de muncă din uniune. Pentru sectorul de producție, indsutria auto ocupă și mai mult: 11,5% din totalul UE.

Mai mult, automobilele generează venituri din taxe în valoare de 398,4 miliarde euro anual, în cele mai importante piețe ale Uniunii Europene. Excendentul comercial al industriei auto este de 74 miliarde euro, la nivel de UE, iar cifra de afaceri generată de industria auto reprezintă peste 8% din PIB-ul UE.

Companiile auto membre ale ACEA investesc anual 62 de miliarde de euro în cercetare și dezvoltare, fiind cel mai mare contributor privat în inovație, cu 33% din cheltuielile UE în acest sector.

viewscnt
Afla mai multe despre
acea
industria auto
constructori auto europa