VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică

VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iun 2021

Prezentate oficial în primele luni ale acestui an, noile automobile electrice de la BMW, i4 și iX au avut parte de un eveniment special, în cadrul căruia a avut loc lansarea oficială a celor două automobile care vor schimba atât ponderea vânzărilor de electrice ale grupului, cât și în piața de mașini electrice, la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul BMW i4 este noutatea absolută a celor de la BMW, după ce mașini fusese anticipată de o scurtă avanpremieră, în cadrul evenimentul de prezentare a planurilor companiei, din luna martie. Acum avem acces la imagini complete, informații detaliate și noutăți privind versiunile noului i4, un concurent puternic pe segmentul de vehicule sport premium, propulsate electric, acolo unde Porsche Taycan sau Audi e-tron GT au intrat în forță.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Ofensiva BMW în teritoriul mașinilor electrice continuă cu o nouă fază, care se alătură celei a grupului VW, unde Audi și Porsche au proprile modele, dar și altor constructori, precum Mercedes-Benz. Este un răspuns extrem de puternic al europenilor pentru Tesla, care a făcut pionierat pe acest segment dar acum se vede sufocată practic de o concurență care nu s-a grăbit, ci a pregătit în liniște valul de lansări cu care astăzi invadează piețele lumii, în timp ce marca americană se chinuie să facă profit și să lanseze noi modele.

Față de i3, care a adus prima generație de automobile electrice, orientate către eficiență și preț, acum i4 vine cu trăsăturile dinamice și performanța cu care marca BMW ne-a obișnuit pe modelele sale cu combustie.

VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică

Practic, i4 este o versiune electrică a modelului de clasă medie Serie 3, cu elemente de la Seria 4, și „îmbină profilul sportiv, sustenabil, cu designul elegant, spațiul și caracterul practic al unui coupé cu patru uși”. Noul i4 vine cu tehnologia BMW eDrive de generația a cincea, cu electronica de putere, tehnologia de încărcare și bateria de înaltă tensiune, precum și motoarele electrice extrem sofisticate.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

BMW i4 va fi disponibil în două variante de model, inclusiv primul M cu propulsie complet electrică. Versiunea BMW i4 M50 a fost creat de BMW M GmbH, fiind echipat cu motoare electrice atât pe puntea față, cât și pe cea spate, cu o putere maximă combinată de 400 kW/544 CP și tehnologie de șasiu specifică M, dar va avea nu doar performanțe de top, ci și o autonomie de până la 510 kilometri în ciclul de testare WLTP (până la 378 km cu anvelope de 19 țoli conform analizei EPA). La BMW i4 eDrive40, un motor electric de 250 kW/340 CP este combinat cu tracțiunea spate clasică pentru a permite condus fără emisii locale, cu o doză impresionantă de instinct sportiv. Are o autonomie calculată de WLTP de până la 590 de kilometri (491 km cu anvelope de 18 țoli și 442 km cu anvelope de 19 țoli conform testului EPA).

VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică

Din punct de vedere al dimensiunilor, BMW i4 păstrează proporțiile lui Serie 4, dar păstrează confortul lui Serie 3, cu o lungime de 4,785 metri, un hayon mare și un portbagaj de 470-1.290 litri.

În același timp, ampatamentul de 2,856 metri și ecartamentele largi care depășesc BMW Seria 3 Sedan cu 26 milimetri în față și 13 milimetri în spate, oferă mai mult confort și mai mult echilibru al caroseriei.

FOTO Limuzina rusească de lux Aurus Senat, creată de Rusia pentru a-i oferi președintelui Vladimir Putin un vehicul național, intră în producția de serie. Moștenitor legitim al vechilor Volga, cu care se plimbau demnitarii comuniști sovietici CITEȘTE ȘI FOTO Limuzina rusească de lux Aurus Senat, creată de Rusia pentru a-i oferi președintelui Vladimir Putin un vehicul național, intră în producția de serie. Moștenitor legitim al vechilor Volga, cu care se plimbau demnitarii comuniști sovietici

Bateria de înaltă tensiune a lui i4 cuprinde patru module cu câte 72 de celule și trei module cu câte 12 celule. Împreună furnizează 80,7 kWh (brut 83,9 kWh), cu o autonomie calculată, WLTP, de până la 510 kilometri. BMW i4 eDrive40 are o autonomie mai mare - până la 590 kilometri în ciclul de testare WLTP.

Conectarea bateriei de înaltă tensiune la o priză convențională sau un panou (wallbox) permite alimentarea acesteia cu curent alternativ atât din conexiuni monofazate, cât și trifazate la o rată de încărcare de până la 11 kW. Folosind această metodă, BMW i4 își poate reîncărca bateria de la complet descărcată la 100% în mai puțin de 8,5 ore.

Atunci când este conectat la stații de încărcare de mare putere, i4 se poate încărca în doar 10 minute pentru a crește autonomia cu 164 de kilometri la BMW i4 eDrive40, respectiv cu 140 de kilometri în cazul BMW i4 M50.

 

VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică

VIDEO&FOTO BMW a lansat oficial noul i4, primul BMW M cu propulsie electrică

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw i4
nou li4
motoare i4
bmw m electric
baterie i4