Asociația Constructorilor de Automobile primește de la Guvern statut de utilitate publică

Asociația Constructorilor de Automobile primește de la Guvern statut de utilitate publică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 mai 2020

Asociația care grupează cei doi constructori de automobile, Dacia și Ford, precum și alte companii din industria auto, producători de subansamble sau servicii, ACAROM, a fost recunoscută de Guvernul României de utilitate publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul a anunțat că, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat hotărârea privind recunoașterea Asociației Constructorilor de Automobile din România ca fiind de utilitate publică. Printre drepturile conferite de lege se numără cel de a i se atribui, în folosință gratuită, bunuri proprietate publică.

„Prin acțiunile pe care le-a derulat, încă de la înființarea sa, Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM s-a dovedit un partener instituțional activ al Ministerului Industriilor, în prezent Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, contribuind semnificativ la strategiile de reindustrializare a României în sectorul auto, în implementarea regulamentelor și legislației cu privire la producția de componente, în procesul de atragere a investițiilor străine (colaborare cu Invest Romania, anterior ARIS), precum și în organizarea de conferințe, workshop-uri, programe comune având ca scop dezvoltarea industriei auto naționale”, este explicația Guvernului.

Salonul Auto din New York a fost anulat. Centrul expozițional este în prezent spital COVID-19 CITEȘTE ȘI Salonul Auto din New York a fost anulat. Centrul expozițional este în prezent spital COVID-19

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM a fost înființată de 32 de companii cu activități în sectorul auto. Scopul Asociației este de a contribui la consolidarea și la dezvoltarea durabilă a fabricanților români de automobile, a fabricanților și/sau a furnizorilor de componente și materiale pentru automobile, a furnizorilor de servicii legate de automobile, precum și a structurilor de afaceri conectate acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
acarom
statut de utilitate publica