Au fost anunțați câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3

Au fost anunțați câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3
scris 30 iul 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță ”două vești bune pentru infrastructura rutieră”, respectiv anunțarea câștigătorilor pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3.

”Ziua de vineri aduce 2 vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a anunțat Cărălin Drulă.

VIDEO Metrorex vine cu o ofertă - Reciclezi și mergi gratis! Cum trebuie procedat CITEȘTE ȘI VIDEO Metrorex vine cu o ofertă - Reciclezi și mergi gratis! Cum trebuie procedat

Potrivit ministrului, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, scrie News.ro.

”Însă, așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual - mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai transmis Drulă.

MInistrul anunță că tot o firmă românească a fost desemnată câștigătoare pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3.

”În privința Brașov-Făgăraș, firma câștigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoși la licitație în viitor doar pentru execuție, iar lucrările să se desfășoare fără blocaje în teren și surprize neplăcute. Această autostradă a fost ținută 10 ani "la sertar". Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate”, a mai transmis ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
craiova-pitești
a3