Audi a ajuns la un acord cu sindicatele pentru concedieri masive: 9.500 de persoane fără loc de muncă

Audi a ajuns la un acord cu sindicatele pentru concedieri masive: 9.500 de persoane fără loc de muncă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 nov 2019

Audi anunță că a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții angajaților, în legătură cu posibilele reduceri de locuri de muncă, în cadrul Audi.Zukunft, programul de dezvoltare al companiei pe termen lung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație Audi a negociat cu sindicatele și Consiliul Angajaților restructurarea a două uzine, Ingolstadt și Neckarsulm, pentru „optimizarea capacităților de producție”, care include și „ajustarea forței de muncă cu responsabilitate socială”. Ceea ce primesc sindicatele la schimb este „extinderea garantării locurilor de muncă până la sfârșitul lui 2029”. Audi precizează că rezultatul acestor optimizări este o economie de 6 miliarde euro, care va securiza întoarcerea în „coridorul de 9 la 11 procente”. Compania mai spune că înțelegerea cu sindicatele intră în vigoare pe 29 noiembrie și este valabilă 10 ani.

Înțelegerea referitoare la locurile de muncă vizează tăierea a 9.500 de posturi până în 2025. Principala metodă va fi de pensionare anticipată, cu o reducere echivalentă procentual și în rândul managementului. În același timp, vor fi create noi posturi, circa 2.000, pentru exeprți în zona de mobilitate electrică și digitalizare. Vor fi favorizați candidații interni, înaintea candidaților externi, mai spune compania germană.

FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile CITEȘTE ȘI FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile

„Cu planul de transformare al Audi, am ancorat deja un program de măsuri de succes. Și cu Audi.Zukunft atacăm acum chestiuni structurale pentru a pregăti Audi pentru provocările ce se anunță”, a declarat Bram Schot, CEO Audi.

Petere Mosch, șeful Consiliului Angajaților, o structură specială diferită de sindicat, specifică Germaniei, s-a declarat și el mulțumit: „Am atins o importantă piatră de hotar: locurile de muncă ale angajaților sunt securizate! Extinderea garanției menținerii locurilor de muncă este un mare succes în vremuri dificile. În plus, electrificarea care vine în uzinele din Ingolstadt și Neckarsulm subliniază succesul pe termen lung al ambelor locații. Important pentru colegii noștri: distribuția profitului Audi rămâne la nivel înalt”.

Cele două uzine au planficate volume de producție de 450.000 pentru Ingolstadt, principala uzină a mărcii, și 225.000 vehicule la Neckarsulm. În ambele uzin se intenționează producerea de mașini electrice.

Uzina din Ingolsadt se află în plin proces de transformare, în timp ce la Neckarsulm sunt făcute pregătiri pentru lansare în producție în 2020 a noului model e-tron GT.

Cele două planuri după care Audi își continuă restructurarea și investește pentru noile tehnologii sunt Audi Transformation Plan, prin care urmărește „eliberarea” a 15 miliarde euro, până în 2022. Audi.Zukunft urmărește economii de 6 miliarde euro, în următorii 10 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
concedieri audi
uzina audi ingolstadt
neckarsulm