Audi a produs 8 milioane de mașini în Belgia, din care ultimele 100.000 sunt electrice

Audi a produs 8 milioane de mașini în Belgia, din care ultimele 100.000 sunt electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 nov 2021

Audi a produs opt milioane de automobile la uzina sa din Bruxelles, Belgia, locul în care, din 2018, sunt asamblate aici primele modele electrice ale mărcii, din familia e-tron.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica Audi din Belgia a reușit să producă nu mai puțin de opt milioane de autovehicule, din care peste 100.000 sunt vehicule electrice. Uzina a aparținut mărcii VW, fiind preluată în urmă cu 15 ani de marca premium a grupului. Timp de aproape 10 ani, aici au fost produse modelele familiei A1/S1, care în 2018 au fost înlocuite de noua generație de automobile cu propulsie complet electrică.

Uzina Audi Bruxelles produce în prezent SUV-urile electrice e-tron și e-tron Sportback, împreună cu versiunile sale sport. A fost desemnată „uzina viitorului”, datorită tehnologiilor care vizeză reducerea emisiilor de CO2, inclusiv a suprafeței uriașe de panouri fotovoltaice (circa 100.000 de metri pătrați), însă puțină lume știe că primul automobil produs în această uzină a fost un Studebaker, în 1949. Ulterior, odată cu achiziția uzinei de către VW, aici au fost produse diferite modele ale constructorului german, inclusiv celebrul Beetle și cel mai vândut model al grupului, Golf, împreună cu modelul A3 de la Audi. Chiar și Porsche a produs aici modelul 356 Cabrio. Abia în 2007, cei de la VW au decis să cedeze uzina mărcii Audi, unde a început producția primei generații A1.

Șeful Renault mai are de recuperat din pierderile înregistrate de companie, dar pregătește „cel mai bun portofoliu din istorie” CITEȘTE ȘI Șeful Renault mai are de recuperat din pierderile înregistrate de companie, dar pregătește „cel mai bun portofoliu din istorie”

Mașina cu numărul opt milioane a fost un Audi e-tron alb, care va merge în colecția de mașini istorice a companiei Audi AG.

În prezent, fabrica are circa 3.000 de angajați și o capacitate de producție de circa 200.000 de unități, însă volumul produs în 2020 a fost sub 50.000, cu un volum similar în acest an. În luna aprilie a acestui an a fost produs modelul e-tron cu numărul 100.000, de atunci fiind asamblate alte 15.000 de unități. Suprafața totală se ridică la 563.000 de metri pătrați.

Audi a produs 8 milioane de mașini în Belgia, din care ultimele 100.000 sunt electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
audi e-tron
fabrica audi belgia
productie audi a1