Australia: 2.000 de dolari amendă pentru un pasager care avea în rucsac două sandviciuri și un croissant

Australia: 2.000 de dolari amendă pentru un pasager care avea în rucsac două sandviciuri și un croissant
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin și un croissant cu jambon în rucsac de către polițiștii de frontieră, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câinele aeroportului, pe nume Zinta, a adulmecat rapid sandviciurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia, ceea ce i-a adus bărbatului o amendă usturătoare, au declarat luni autoritățile, scrie Agerpres.

Deprecierea forintului ungar în urma invadării Ucrainei de către Rusia îi determină pe unii unguri să adopte euro în locul monedei locale CITEȘTE ȘI Deprecierea forintului ungar în urma invadării Ucrainei de către Rusia îi determină pe unii unguri să adopte euro în locul monedei locale

"Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată", a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt.

Australia dispune de o legislație foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a țării de potențiali dăunători sau boli.

Autoritățile australiene sunt în prezent în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această țară sunt monitorizate.

Boala nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă este o afecțiune virală gravă și foarte contagioasă pentru animale.

În valoare de 2.664 de dolari australieni, amenda este echivalentă cu costul a 567 de sandviciuri McMuffin în Sydney sau cu mai multe zboruri dus-întors către Bali. 

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
amendă