Autoritatea pentru Reformă Feroviară consultă piața pentru achiziția de locomotive electrice

 Autoritatea pentru Reformă Feroviară consultă piața pentru achiziția de locomotive electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2022

 Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) consultă piața pentru a obține valoarea estimativă unitară pentru achiziția de material rulant nou destinat transportului feroviar de călători "Locomotive electrice LE" și o cotație pentru mentenanța acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) intenționează să organizeze o procedură de achiziție de locomotive electrice LE și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani, conform specificațiilor tehnice atașate. Având în vedere pregătirea achiziției, prin raportarea la obiectul contractului de achiziție publică și pentru a informa operatorii economici cu privire la planurile de achiziție și cerințele avute în legătură cu acestea, Autoritatea pentru Reformă Feroviară inițiază prezenta consultare a pieței care vizează aspectele menționate la punctul 4 din Anexa 1 la prezentul anunț", se spune într-un anunț al instituției, publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor CITEȘTE ȘI VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor

Practic, se dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalație ERTMS on-board, capabilă să atingă viteza de 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători, dar și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 de ani, scrie Agerpres.

Prețul va fi compus din: prețul de achiziție a unei astfel de locomotive electrice, exprimat în lei/ramă, și prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km. Serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani, precizează ARF.

Perioada de garanție va fi de 36 de luni pentru garanția generală a locomotivei electrice LE, iar alte perioade de garanție solicitate sunt: 72 de luni pentru cadrul de boghiu, 72 de luni pentru defectele ascunse de fabricație, 72 de luni pentru elementele vopsite, 120 de luni pentru caroserie.

"Perioadele de garanție încep de la punerea în funcțiune a LE în exploatare pe rețeaua de cale ferată din România", se menționează în anunț.

Data limită pentru transmiterea de propuneri ale operatorilor economici interesați în cadrul procesului de consultare este 20.04.2022, iar termenul limită pentru consultare este 29.04.2022. A

viewscnt
Afla mai multe despre
arf
locomotive electrice