Avertisment: Transportul rutier de mărfuri din Marea Britanie depinde și de șoferii din România. Un Brexit va agrava criza de personal

Avertisment: Transportul rutier de mărfuri din Marea Britanie depinde și de șoferii din România. Un Brexit va agrava criza de personal
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2019

Un Brexit va accentua lipsa cronică de șoferi profesioniști a companiilor de transport britanice, care mizează în prezent pe imigranți din Europa de Centrală și de Est, inclusiv România, relevă un studiu al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Sectorul transportului rutier de marfă este dependent de șoferii de pe Continent, în special din Europa de Est, iar separarea de Uniunea Europeană ar putea avea un impact devastator asupra lanțului de aprovizionare pentru numeroase firme britanice, potrivit studiului.
 
"Dacă restricționezi accesul Marii Britanii la șoferi din țări ca Polonia și Româna, lipsa se va acutiza. Acest lucru ar putea crește costurile de transport, întârzia livrările și reduce flexibilitatea", a declarat, pentru Bloomberg, Boris Blanche, director IRU. 

Totodată, există o percepție negativă asupra șoferilor sub 21 de ani, ceea ce face dificilă recrutarea tinerilor. Situația este similară și în cazul șoferilor femei.

Camioanele fără șofer ar putea fi, în viziunea IRU, una dintre soluțiile pentru această problemă, dar tehnologia este la început și are de depășit bariere legate de legislație și acceptarea din partea publicului.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport rutier
soferi camion mrea britanie
brexit soferi
impact brexit
soferi marea britanie
iru