Protest cu 5.000 de mașini, organizat de COTAR. În centrul Capitalei sunt restricții de trafic

Protest cu 5.000 de mașini, organizat de COTAR. În centrul Capitalei sunt restricții de trafic
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2019

Un protest organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), la care ar urma să participe 5.000 de mașini din toată țara, este anunțat joi, în centrul Capitalei fiind instituite restricții de trafic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reprezentanții COTAR au anunțat că nu renunță la protestul de joi, spunând că vor ieși în stradă cu cele 5.000 de mașini din toată țara, pentru a arăta Guvernului că nu se mai lasă "păcăliți", scrie News.ro.

"Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei "în mod repetat", cu trecerea activității de ”rent a car” la Ministerul Transporturilor, nu renunțăm la programul de proteste anunțat", a spus președinte COTAR, Vasile Ștefănescu.

Deputații vor ancheta și ei Tarom, după ce Dăncilă a trimis Corpul de control. Deputat: Tarom poate rămâne cu avioanele la sol. Încetează de drept mandatul directorului general, un interimar nu poate fi numit CITEȘTE ȘI Deputații vor ancheta și ei Tarom, după ce Dăncilă a trimis Corpul de control. Deputat: Tarom poate rămâne cu avioanele la sol. Încetează de drept mandatul directorului general, un interimar nu poate fi numit

El a anunțat că, din fața Guvernului până la Casa Presei, va fi formată o coloană de autovehicule.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare. COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane", a mai spus Ștefănescu.

Ca urmare, Brigada Rutieră a anunțat instituirea de restricții, în intervalul orar 06.30-15.00.

Astfel, începând cu ora 6.30, se restricționează traficul rutier pe Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se circulația pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu. La nevoie, se va restricționa traficul și pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

Începând cu ora 06.30, circulația în Piața Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor și Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

Șoferilor li se recomandă ca rute alternative  Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești.

Miercuri, sute de transportatori au participat, în Piața Victoriei din București, la un protest organizat de Federației Operatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii au reclamat că mult așteptatele Ordonanțe de Urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Protest cu 5.000 de mașini, organizat de COTAR. În centrul Capitalei sunt restricții de trafic

Președinte FORT, Augustin Hagiu, a declarat că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima ședință de Guvern de săptămâna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest
cotar