BMW a anunțat oficial că prototipul i Vision Dynamics va fi noul model de serie i4

BMW a anunțat oficial că prototipul i Vision Dynamics va fi noul model de serie i4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2018

BMW a confirmat la Geneva faptul că i Vision Dynamics, un concept prezentat anul trecut, va fi transformat în model de serie cu numele i4, versiunea electrică a lui Serie 4 Gran Coupe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW i Vision Dynamics a fost prezentat pentru prima dată la Frankfurt anul trecut, însă la momentul respectiv oficialii mărcii nu au prezentat detalii despre o posibilă transformare într-un model de serie. Speculațiile jurnaliștilor au scos în față numele i5, dar acest zvon a fost infirmat.

Acum, la Geneva, a fost confirmat că vorbim despre modelul i4. Acesta nu va mai fi un model independent, așa cum a fost i3, de exemplu, ci el va fi derivat din modelul clasic Serie 4 Gran Coupe. Mai exact, BMW va utiliza denumirile de la i1 la i9 pentru modelele electrice ale mărcii, corespunzătoare modelelor cu propulsie cu motoare cu ardere internă, similar cu denumirile M.

VIDEO & FOTO BMW Concept M8 Gran Coupe - un preview al viitorului model Serie 8 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW Concept M8 Gran Coupe - un preview al viitorului model Serie 8

Revenind la Vision Dynamics, acesta este un vehicul complet electric, cu o inovație din pucnt de vedere constructiv: acoperișul de sticlă, care integreazză și parbrizul și luneta. Conceptul prezentat la Frankfurt are o autonomie a bateriei de peste 600 km și un nivel ridicat al conducerii autonome.

Potrivit reprezentanților BMW, compania își propune o țintă de 140.000 automobile electrificate (cu propulsie electrică completă sau parțială) pentru acest an, în creștere cu aproape 40% de la cele 103.000 vehicule livrate anul trecut. În total, BMW a vândut deja 200.000 automobile electrificate de la lansarea primelor modele cu astfel de propulsie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
i4
vision dynamics