Renault lansează un Super-Duster. În Europa va fi vândut sub marca Dacia, dacă șefii decid că nu concurează Kadjar

Renault lansează un Super-Duster. În Europa va fi vândut sub marca Dacia, dacă șefii decid că nu concurează Kadjar
scris 8 mar 2018

Renault construiește un Super Duster, mai scump și mai bine echipat, pentru piața din Rusia, care va fi prezentat la Salonul Auto din Moscova, în august, conform lui Bruno Ancelin, director de planificare a produselor la Renault Group.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acest SUV, „care trebuie să fie mai rafinat și mai scump”, va fi produs în Rusia și va fi construit pe aceeași platformă Logan, din 2004, care este utilizată și azi pe toată gama Dacia.

În același timp, un SUV identic din punct de vedere estetic, dar dezvoltat pe o platformă nouă, CMF, va fi lansat în China și Coreea, în 2019 - 2020. Acesta va avea o platformă „mai modernă și mai elaborată”, respectiv CMF-B, aceeași platformă care va fi utilizată de noua generație Renault Clio.

FOTO Autobuzele cu care Apple își transportă angajații au fost atacate de 5 ori în ultima săptămână CITEȘTE ȘI FOTO Autobuzele cu care Apple își transportă angajații au fost atacate de 5 ori în ultima săptămână

Potrivit oficialului Renault, încă nu s-a „tranșat” în conducerea companiei dacă modelul Super Duster va ajunge și în Europa sau nu, dar „dacă vine, va fi sub marca românească Dacia”. Singurul impediment este riscul de concurență cu Renault Kadjar, dar dacă analizele Renault vor arăta că piața răspunde pozitiv, nu va ajunge pe piață înainte de 2020.

Thiery Koskas, director comercial al Renault a spus că modelul cu cele două variante ale sale ar trebui să genereze vânzări de 300.000 unități anual, pentru că va ajunge, ulterior, și în America de Sud.

Logan și Sandero, primele modele Dacia care trec pe o platformă nouă, în 2019 CITEȘTE ȘI Logan și Sandero, primele modele Dacia care trec pe o platformă nouă, în 2019

Reprezentanții companiei Renault au confirmat și schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeași CMF-B, în special din motive de siguranță. În 2022 intră în vigoare noi norme, pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta.

Informațiile Profit.ro arată că toate uzinele Renault Group și ale Alianței vor fi retehnologizate pentru a putea găzdui noile platforme CFM, și aici este inclusă și Uzina Dacia de la Mioveni. Aceleași informații arată că Logan și Sandero III, care urmează să fie lansate în 2019, sunt dezvoltate pe noua platformă.

Gama Acces a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Creșterile ar urma să fi stimulate de modelul Kwid, de noua generație Duster și de viitorul Super-Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
suv
logan
sandero