BMW reduce bonusurile pentru angajați

BMW reduce bonusurile pentru angajați
scris 28 nov 2019

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) va reduce din 2020 bonusurile acordate angajaților pe baza performanțelor companiei, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt.

Conform noilor condiții de salarizare, un angajat care a primit în 2019 un bonus de 9.100 euro va primi în anii următori doar 7.600 euro. În plus, în viitor bonusurile de Crăciun pentru angajații care lucrează 40 de ore pe săptămână vor fi calculate pe baza unei săptămâni de lucru de 35 de ore, a explicat oficialul BMW. Acesta a declarat: "Aceste modificări ne vor permite să evităm măsurile drastice pe care alte companii le-au luat pentru a-și reduce costurile", scrie Agerpres.

Promisiune de la Guvern: Punctul de amendă ar putea să nu mai fie calculat în raport cu salariul minim CITEȘTE ȘI Promisiune de la Guvern: Punctul de amendă ar putea să nu mai fie calculat în raport cu salariul minim

Și grupul german Audi a anunțat marți că va reduce până la 9.500 de locuri de muncă până în 2025, pe fondul încetinirii vânzărilor pe plan global.

Conducerea BMW a discutat în ultimele săptămâni cu sindicatele și reprezentanții furnizorilor măsuri pentru reducerea costurilor cu peste 12 miliarde de euro până în 2022.

Miercuri, reprezentanții BMW au anunțat că au ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerea costurilor, care evită "măsurile dramatice".

"Am ajuns la o soluție bazată pe solidaritate, care ne permite să evităm măsurile drastice luate în prezent de alte companii pentru reducerea costurilor", a afirmat directorul general al BMW, Oliver Zipse.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
bonusuri angajati