BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie

BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie
scris 29 sep 2021

BMW Seria 3 E46, un automobil fabricat la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000, este subiectul unei noi rechemări importante a fabricantului, ca urmare a echipării cu airbaguri Takata, care pot provoca accidente grave.

BMW a anunțat faptul că modelul E46, cunoscut sub numele comercial Serie 3, este rechemat la nivel global, deoarece sistemele de airbaguri Takata, existente pe acest automobil, „se pot degrada și se pot declanșa necontrolat, cu riscul de accidentări grave”.

BMW spune că toți clienții care dețin un astfel de model pot verifica online dacă acesta se încadrează în campania de rechemare.

„BMW Group urmărește permanent funcționarea automobilelor sale și propune acțiuni tehnice și de rechemare în service pentru remedierea problemelor identificate. Proprietarii de modele BMW sau MINI pot verifica rapid, în orice moment, automobilul deținut printr-o aplicație on-line pe site-ul www.bmw.ro. Aplicația este conectată la baza internațională de date BMW Group și oferă un răspuns imediat dacă automobilul este supus unor acțiuni tehnice sau. Ulterior, proprietarii se pot adresa oricărui service autorizat BMW sau MINI și beneficiază gratuit de remedierea problemelor indicate în acțiunile tehnice și campaniile de rechemare”, au transmis reprezentanții BMW România, care oferă un link.

INFOGRAFIC Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, a doua lună consecutivă. Duster, pe locul patru CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, a doua lună consecutivă. Duster, pe locul patru

Automobilele E46 care au fost afectate de posibila defecțiune a airbagurilor Takata au fost produse între noiembrie 1997 și  iunie 2000. „Ca parte a testelor de calitate efectuate la BMW, au existat indicații că sistemul de aribag poate avea scurgeri de gaze pe termen lung. Furnizorul companiei a informat despre perioada de producție exactă a componentelor care pot avea probleme de funcționare. Scurgerea de gaze face ca sistemul airbag să absoarbă umezeala. Absorbția ridicată de umezeală și uscarea repetată a acesteia pe perioade lungi de timp, în mod repetat, în combinație cu sarcina mecanică/șocuri (de exemplu, suprafețele dure de teren), pot duce la declanșarea accidentală a airbagurilor, cu riscul de accidentări grave”, explică cei de la BMW mecanismul posibilelor defecțiuni.

Modelul E46 nu este la prima rechemare Takata, mai multe campanii derulate la nivel global fiind demarate de-a lungul ultimilor ani, în funcție de tipul de echipamente instalate pe mașină.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw rechemare
seria 3 airbaguri
airbaguri takata bmw