Canalul Suez anunță venituri record, în pofida blocajului provocat de nava Ever Given

Canalul Suez anunță venituri record, în pofida blocajului provocat de nava Ever Given
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Veniturile Canalului de Suez au crescut la nivelul record de 5,84 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020/2021, de la 5,72 de miliarde de dolari în anul precedent, a anunțat Autoritatea Canalului Suez, transmite Reuters.

Autoritatea a mai spus că veniturile canalului în primele șase luni ale acestui an au crescut la aproximativ 3 miliarde de dolari, comparativ cu 2,76 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, în pofida incidentului legat de eșuarea navei transportatoare de containere Ever Given, în luna martie, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Ever Given a blocat canalul timp de șase zile, în martie, perturbând comerțul mondial.

Nava a obținut permisiunea de a părăsi canalul la începutul acestei luni, după ce Autoritatea a ajuns la un acord cu proprietarul și asigurătorii.

Un proces intentat de Autoritate pentru despăgubiri în fața unei instanțe egiptene a fost anulat duminică după soluționarea litigiului, au spus surse judiciare.

Numărul de nave care au trecut prin Canalul Suez a crescut în prima jumătate a anului 2021 la 9.763, comparativ cu 9.546 de vase în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit autorității canalului.

Herbert Diess a obținut un nou contract pe doi ani în fruntea VW Group, cu ajutorul strategiei de baterii și mașini autonome CITEȘTE ȘI Herbert Diess a obținut un nou contract pe doi ani în fruntea VW Group, cu ajutorul strategiei de baterii și mașini autonome

Aproximativ 15% din traficul mondial de transport maritim trece prin Canalul Suez, cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia. Canalul este o sursă importantă de valută pentru Egipt.

Ca urmare a eșuării navei Ever Given, autoritatea canalului a accelerat un plan de lărgire și de adâncire a celei mai sudice secțiuni a canalului, unde a avut loc eșuarea, și prelungirea unei a doua rute către nord, care a fost construită în 2015.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
canalul suez
ever given