Herbert Diess a obținut un nou contract pe doi ani în fruntea VW Group, cu ajutorul strategiei de baterii și mașini autonome

Herbert Diess a obținut un nou contract pe doi ani în fruntea VW Group, cu ajutorul strategiei de baterii și mașini autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iul 2021

Herbert Diess a primit o prelungire de mandat de doi ani din partea Consiliului de Supervizori, după cum reiese dintr-un anunț al constructorului german de automobile. Anunțul vine după ce presa germană specula pe marginea îndepărtării șefului Consiliului Uzinei, care se opunea acestei prelungiri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul Volkswagen Group va conduce companie până în luna octombrie 2025, în urma aprobării unui nou contract de reprezentanții acționarilor, în Consiliul de Supervizori. La data la care îi va expira contractul de președinte al Consiliului de Administrație al VW AG, Herbert Diess va avea 67 de ani. Diess a prezentat celor din Consiliul de Supervizori Strategia 2030, pe care o va prezenta public pe 13 iulie și care reprezintă „baza pentru o creștere viitoare”.

Strategia intitulată „New Auto”, pe baza căreia Diess a primit noul mandat, are ca scop „menținerea grupului ca lider global în industria auto definită de e-mobilitate și software”.

Strategia mai prevede că mașinile fără șofer vor avea „un rol-cheie” și vor contribui la dublarea pieței auto în următorii 10 ani.

Printre reperele pe care se bazează șeful VW în strategia sa se numără platformele de tehnologie, care vor genera reduceri de costuri așa cum vor face și strategiile cross-brand pentru baterii și încărcare, precum și platforma de mobilitate.

Volkswagen anticipează un profit operațional de circa 11 miliarde de euro în primul semestru, peste nivelul anterior pandemiei de Covid-19 CITEȘTE ȘI Volkswagen anticipează un profit operațional de circa 11 miliarde de euro în primul semestru, peste nivelul anterior pandemiei de Covid-19

De asemenea, conform noii strategii, VW Group se va transforma dintr-o „companie de ingineri clasici” într-o companie de tehnologie, în care „oportunitățile de schimbare pe care le vor avea anagajații va fi un factor decisiv al succesului”

Președintele Consiliului de Supervizori, Hans Dieter Potsch, care reprezintă acționarii în conducerea companiei, a declarat: „Herbert Diess și consiliul său de adminsitrație au muncit împreună cu reprezentanții angajaților pentru o transformare de succes a grupului în ultimii câțiva ani. Consiliul de Administrație crede că sub conducerea lui Herbert Diess condițiile vor fi optime pentru dezvoltarea cu succes a întregii companii în anii următori, în special prin intermediul Strategiei 2030”.

Herbert Diess și-a pregătit de mai mult timp această prelungire de contract, el întâmpinând un singur obstacol, pe Berd Osterloh, reprezentant al angajaților și membru al boardului de supervizori. Osterloh a fost numit recent în conducerea companiei Traton, care reunește mărcile de camioane Scania și MAN ale grupului, astfel că opoziția din Consiliul de Supervizori a dispărut. Diess și Osterloh au avut în ultimii ani mai multe dispute legate de managementul VW Group, cei doi având viziuni diferite în ce privește restructurarea, reducerile de costuri și politicile de resurse umane la nivelul de top management.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen group
vw ag
herbert diess
bernd osterloh