Când va fi modernizată magistrala de metrou a corporatiștilor - explicațiile directoarei Metrorex

Când va fi modernizată magistrala de metrou a corporatiștilor - explicațiile directoarei Metrorex
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

După eșuarea licitației de modernizare a magistralei de metrou M2 Pipera-Berceni, Metrorex actualizează indicatorii tehnico-economici, care urmează să fie aprobați prin hotărâre de guvern, a anunțat directoarea Metrorex, Mariana Miclăuș, la deschiderea stației Tudor Arghezi. Lucrările vor dura 5 ani, iar, vara și în week-end, circulația metroului ar putea fi întreruptă pentru a putea fi realizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Am actualizat documentația, astfel încât la momentul actual se află pe circuitul de avizare. Indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați prin hotărâre de guvern, iar termenul de finalizare al proiectului este de 5 ani. Lucrărilor se vor face în exploatare, este un proiect destul de complicat, nu vrem să întrerupem circulația, doar în weekend și în vară”, a explicat directorul, arată Hotnews.ro.

TABEL Mai multe mărci auto au avut scăderi în octombrie, deși piața a crescut. Vânzările de mașini pe benzină au pierdut cotă de piață CITEȘTE ȘI TABEL Mai multe mărci auto au avut scăderi în octombrie, deși piața a crescut. Vânzările de mașini pe benzină au pierdut cotă de piață

Metrorex a anulat în august 2020 licitația pentru îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 Berceni - Pipera, intens folosită de angajații corporațiilor de pe platforma Pipera, ce includea reparații capitale întinse pe patru ani. Licitația a fost lansată de Metrorex în 2019, valoarea contractului fiind estimată la 440 milioane de lei, obiectivul fiind reducerea intervalului de succedare în stații la cel mult un minut și jumătate.

M2 Berceni - Pipera are o lungime de 18 kilometri, cale dublă, iar vechimea acesteia este de peste 40 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
pipera-berceni
metrou