Primăria Parisului va organiza un referendum pentru majorarea “semnificativă” a taxei de parcare pentru SUV-urile grele

Primăria Parisului va organiza un referendum pentru majorarea “semnificativă” a taxei de parcare pentru SUV-urile grele
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Municipalitatea din Paris va organiza un al doilea vot pe 4 februarie, după cel privind trotinetele electrice de închiriat, pentru a decide dacă va aplica o taxă de parcare mai mare pentru SUV-urile grele, a anunțat primărița Anne Hidalgo, citată de Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această taxă suplimentară nu ar urma să se aplice parcărilor rezidențiale. Ea este propusă de Primăria Parisului pentru a „permite o mai bună partajare a spațiului public în beneficiul mobilității ușoare”, a precizat Primăria într-un comunicat de presă. „Votul va fi deschis tuturor parizienilor înscriși pe listele electorale”, așa cum a fost cazul pentru consultarea privind trotinetele, din aprilie, a precizat municipalitatea.

Tranzacție-surpriză pregătită: O companie aeriană din Emirate - pe cale să preia firma românească de handling UpLift Airport Services, tocmai intrată în insolvență, unul dintre principalii creditori ai Blue Air CITEȘTE ȘI Tranzacție-surpriză pregătită: O companie aeriană din Emirate - pe cale să preia firma românească de handling UpLift Airport Services, tocmai intrată în insolvență, unul dintre principalii creditori ai Blue Air

„În timp ce numărul de mașini particulare din Paris a scăzut în ultimii zece ani, datorită unei politici proactive din partea executivului orașului, în același timp, dimensiunea și greutatea medie a vehiculelor au continuat să crească”, se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, aceste mașini, “greoaie și poluante”, au fost “identificate de mai multe instituții ca fiind cauza a numeroase probleme în spațiul public”. Aceasta nu a precizat însă valoarea taxei specifice avute în vedere, menționând însă „o creștere foarte semnificativă”, și nici limita de greutate pentru ca un SUV să fie considerat „greu”, scrie G4Media.ro.

Prin acest vot, municipalitatea speră să trimită „un mesaj” producătorilor de automobile, îndemnându-i să renunțe la „o cursă spre gigantism care nu este potrivită pentru calitatea vieții în oraș”. Parizienii care doresc să participe sunt invitați să se înscrie pe listele electorale până la 8 ianuarie, dacă nu au făcut-o deja. În aprilie, votul privind trotinetele electrice în regim de închiriere a atras puțin peste 100.000 de alegători, adică 7,46% dintre cei înscriși. Aceștia au respins în proporție covârșitoare (89,03%) acest mijloc de transport, care a dispărut de atunci de pe străzile Parisului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
parcare
suv