Carlos Ghosn se antrenează ca un boxer pentru procesul cu procurorii japonezi, dar soția sa crede că va fi o sentință „aranjată”

Carlos Ghosn se antrenează ca un boxer pentru procesul cu procurorii japonezi, dar soția sa crede că va fi o sentință „aranjată”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 oct 2019

Carlos Ghosn se pregătește intens pentru procesul care urmează, atât fizic, cât și juridic. Soția lui, Carole, care are interdicție de a-l vedea, a povestit care este programul fostului președinte Nissan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Merge la sală, aleargă, face ciclism și și-a angajat un trainer personal, iar între aceste ședințe se întâlnește cu avocații. Acesta este programul lui Carlos Ghosn, captiv în Tokyo în urma deciziei judecătorilor care l-au eliberat pe cauțiune după mai bine de patru luni de arest preventiv. Acum, soția lui Ghosn, Carole, spune că nu vrea să mai intre în contact cu jurnaliștii. „Nu va mai ține niciodată o conferință de presă”, a declarat ea pentru Automotive News. Motivul este dat de reacția autorităților japoneze. Procurorii l-au arestat, după prima eliberare din arest, chiar înainte de a susține prima sa conferință de presă de la momentul declanșării scandalului. A decis să se bucure de libertate și să-și pregătească apărarea.

În acest moment, condițiile eliberării condiționate îl țin pe Carlos Ghosn destul de izolat de restul lumii. Nu are acces la internet, dar nu o poate contacta nici pe soția sa, direct. Cei doi își transmit informații despre ei doar prin intermediul avocaților. Carole spune că nu și-a mai văzut soțul din 4 aprilie, iar de atunci a depus 5 cereri de aprobare a unei vizite care au fost respinse. Procurorul care se ocupă de caz a justificat refuzul prin riscul de distrugere a probelor.

Procurorii japonezi au declarat între timp că Ghosn nu are nicio interdicție de a ține o conferință de presă, dar că poate fi arestat oricând dacă apar probe privind o nouă infracțiune.

FOTO Ford a lansat producția SUV-ului Puma, la Craiova, primul automobil hibrid din România CITEȘTE ȘI FOTO Ford a lansat producția SUV-ului Puma, la Craiova, primul automobil hibrid din România

Referitor la acuzații, soția lui Carlos Gosn susține că întreg dosarul este rezultatul unei conspirații a ministrului japonez al Economiei, Comerțului și Industriei împreună cu persoane din interiorul companiei, de teamă că fostul președinte ar fi reușit să obțină o fuziune între Renault și Nissan.

În acest moment, procurorii lucrează la patru acuzații diferite aduse lui Ghosn, în calitate de președinte al Nissan. Două se referă la nedeclararea unor compensații, sume pe care Ghosn le-a încasat sau mau să fie încasate. Alte două acuzații sunt de abuz de încredere, și vizează transferul ilegal al unor bani ai companiei în conturi private, cu care avea legături.

Deși inițial procesul ar fi trebuit să înceapă în această toamnă, se pare că abia în 2020, în aprilie, va fi anunțată prima înfățișare. Judecătorii nu au anunțat încă nimic oficial, însă Carole Ghosn se așteaptă să nu fie un proces corect. Îi este teamă că vor încerca să justifice tot scandalul cu arestarea printr-o sentință de vinovăție. „Pentru a-și salva imaginea, îl vor găsi vinovat de ceva...Sistemul este pus la punct”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi