CEO-ul British Airways a demisionat. Compania pregătește concedieri masive

CEO-ul British Airways a demisionat. Compania pregătește concedieri masive
scris 12 oct 2020

Alex Cruz a demisionat din postul de CEO al companiei aeriene British Airways, în contextul în care anunțul anterior, de declanșare a unor concedieri masive pe fondul pierderilor generate de pandemia de coronavirus, a atras critici puternice. Cruz va fi înlocuit de Sean Doyle, director executiv al Aer Lingus.

Ambii transportatori fac parte din International Airlines Group (IAG).

Luna trecută, Cruz a anunțat că aceste concedieri de la British Airways pe fondul pandemiei ar putea viza aproximativ 10.000 de persoane, în pofida faptului că operatorul aerian a încheiat o serie de acorduri cu sindicatele.

Alex Cruz/linkedin

Alex Cruz/linkedin

Operatorul britanic a renunțat deja până luna trecută la 7.200 de angajați.

La acest moment, numărul posturilor vizate de operațiunea de concediere este estimat la 12.000.

Bode: Valoarea investițiilor publice în primele opt luni a ajuns la un maxim istoric - 24,7 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Bode: Valoarea investițiilor publice în primele opt luni a ajuns la un maxim istoric - 24,7 miliarde de lei

"Ne confruntăm cu o situație imposibilă. Încă luptăm pentru supraviețuire. Săptămâna trecută, am transportat 187.000 de pasageri. În săptămâna echivalentă din anul precedent, am transportat aproape un milion. Toate datele indică o revenire lentă", a declarat atunci CEO-ul companiei.

Potrivit acestuia, British Airways operază în prezent la circa 25-30% din capacitate. Mai mult decât atât, compania cheltuie zilnic 20 de milioane de lire sterline în numerar.

Cruz a fost numit președinte și director executiv al British Airways în 2016, cu o remunerație de 805.000 de lire sterline în salariu, beneficii și pensie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
british airways
concedieri
pandemie operatori aerieni
efecte pandemiei
companii aeriene. concedieri covid