CFR estimează pierderi de aproape 155 milioane lei în acest an

CFR estimează pierderi de aproape 155 milioane lei în acest an
scris 23 dec 2019

CFR SA, compania de stat care administrează rețeaua de căi ferate din România, estimează pierderi de 154,75 milioane lei în acest an, ca urmare a scăderii alocațiilor bugetare pentru lucrările de întreținere și reparații, pierderile fiind de peste trei ori mai mari față de estimările de la începutul lunii noiembrie.

Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat luni în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, pierderea brută estimată pentru 2019 este de 154,75 milioane lei, la venituri totale de 4,02 miliarde lei, scrie News.ro.

Comparativ, proiectul de buget rectificat al companiei pus în dezbatere la începutul lunii noiembrie arăta o pierdere brută de 45,78 milioane lei în acest an, și venituri totale de 4,18 miliarde lei, proiectul nu a fost însă aprobat în Guvern.

Viitorul Nissan Qashqai nu va mai avea motoare diesel CITEȘTE ȘI Viitorul Nissan Qashqai nu va mai avea motoare diesel

"Schimbări preconizate: Reducerea alocațiilor bugetare pentru întreținerea și reparațiile la infrastructura feroviară publică, care a condus la reducerea veniturilor și cheltuielilor totale, compania programând o pierdere brută în sumă de 154,75 milioane lei. Compania și-a redus la minim cheltuielile proprii până la limita asigurării siguranței traficului feroviar", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

CFR și-a bugetat pentru acest an cheltuieli cu investițiile de 4,55 miliarde lei, comparativ cu suma bugetată în noiembrie, de 4,065 miliarde lei, și dublu față de cât arăta proiecția inițială din luna mai, de 2,4 miliarde lei.

Societatea estimează pentru sfârșitul anului 23.546 salariați. Câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 5.345 lei.

Creanțele restante sunt bugetate la 1,55 miliarde lei, de la 1,37 miliarde lei, cât arăta proiectul rectificat din noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
pierderi