China a blocat zborurile avioanelor de tipul celui care s-a prăbușit în Africa. Alte companii aeriene renunță la a mai cumpăra

China a blocat zborurile avioanelor de tipul celui care s-a prăbușit în Africa. Alte companii aeriene renunță la a mai cumpăra
scris 11 mar 2019

Autoritățile chineze au decis ca liniile aeriene locale să nu mai opereze zboruri cu Boeing 737 Max 8, după accidentul Ethiopian Airlines de duminică în care a fost implicat același tip de aeronavă.

Potrivit BBC, companiile aeriene trebuie să suspende operațiunile tuturor avioanelor Boeing 737 Max 8, luni, înainte de ora locală 18.00, scrie News.ro.

Avionul Ethiopian Airlines, cu 157 de oameni la bord, s-a prăbușit duminică după câteva minute de la decolare. Toți oamenii de la bord au murit.

FOTO Cele două modele hibrid de la Jeep, Renegade și Compass, vor fi fabricate în Italia CITEȘTE ȘI FOTO Cele două modele hibrid de la Jeep, Renegade și Compass, vor fi fabricate în Italia

În ultimele cinci luni, acesta a fost al doilea accident în care a fost implicată o aeronavă 737 Max 8, după Lion Air din octombrie.

Experții au avertizat că este prea devreme să spună ce a cauzat dezastrul aerian. 

„Având în vedere că în ambele accidente au fost implicate avioane Boeing 737 Max 8 noi și au avut loc în timpul fazei de decolare, există o similaritate”, a transmis într-un comunicat Administrația Aeronautică Civilă din China.

Mai multe linii aeriene chineze vor fi afectate de această suspendare, între care Air China, China Eastern Airlines și China Southern Airlines.

Peste 90 de avioane Boeing 737 Max 8 sunt folosite în China. Acest tip de aeronavă este relativ nou, fiind folosit comerical din 2017.

Compania Boeing a transmis că regretă accidentul și a trimis o echipă să ofere asistență tehnică în investigație.

Ancheta va fi condusă de autoritățile etiopiene și vor participa experți de la Boeing și National Transportation Safety Board din SUA.

În afara liniilor aeriene din China, mai multe companii au oprit operațiunile 737 Max 8.

Luni, reprezentanții Ethiopian Airlines au anunțat că flota companiei se află la sol până la noi ordine, ca măsură de precauție.

Cayman Airways a luat aceeași decizie privind aeronavele 737 Max 8, la fel și mai multe companii nord-americane ce au în flotă același tip de avion.

Southwest Airlines deține 31, iar American Airlines și Air Canada câte 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max 8
ethiopian airline
avion prabusit