UE vrea să amendeze Daimler, BMW și Volkswagen cu până la 1 miliard de euro fiecare, pentru formarea unui cartel al emisiilor

UE vrea să amendeze Daimler, BMW și Volkswagen cu până la 1 miliard de euro fiecare, pentru formarea unui cartel al emisiilor
scris 9 mar 2019

Comisia Europeană intenționează să amendeze grupurile Daimler, BMW și Volkswagen cu până la 2 miliarde de euro fiecare pentru că s-au asociat penru a reduce eficiența sistemelor de filtrare a gazelor de eșapament, a relatat publicația germană Der Spiegel, citată de Automotive News Europe.

Producătorii auto germani au colaborat pentru a reduce mărimea rezervoarelor pentru soluția Adblue și au convenit să nu includă filtre de reducere a particulelor fine pentru vehiculele cu motoare pe benzină, a relatat Der Spiegel, potrivit News.ro.

Adblue este o soluție pe bază de uree, care contribuie la reducerea emisiilor de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel, care sunt dăunătoare.

Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă CITEȘTE ȘI Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă

BMW a refuzat să comenteze, Daimler a anunțat că a oferit cooperarea sa autorităților europene și că a solicitat statutul de martor colaborator. Volkswagen colaborează la rândul său cu autoritățile.

Cooperarea strategică între producătorii auto germani nu este neobișnuită, dar companiile găsite vinovate de încălcarea reglementărilor europene referitoare la formarea cartelurilor riscă amenzi care pot atinge până la 10% din veniturile lor globale.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
bmw
volkswagen
ue
amenda