China avertizează Europa că investigarea vehiculelor electrice chineze va prejudicia legăturile economice

China avertizează Europa că investigarea vehiculelor electrice chineze va prejudicia legăturile economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Investigația Comisiei Europene, care nutrește temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenții de stat, va avea un impact negativ asupra legăturilor economice și comerciale, a avertizat joi Ministerul Comerțului de la Beijing, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația anunțată de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze, scrie Agerpres.

Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10% CITEȘTE ȘI Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10%

"China crede că măsurile propuse de Uniunea Europeană sunt menite în realitate să protejeze propria sa industrie în numele 'concurenței echitabile'. Este protecționism autentic, care va distorsiona și va perturba serios industria auto globală și lanțul de aprovizionare, inclusiv în UE, și va va avea un impact negativ asupra legăturilor economice și comerciale dintre China și UE", se arată în comunicatul Ministerului Comerțului de la Beijing.

În 2022, exporturile Chinei către blocul comunitar au urcat cu 8,6%, la 562 miliarde de dolari, dar importurile din UE au scăzut cu 7,9%, la 285 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini electrice