Comisia Europeană va lansa o investigație antisubvenție în domeniul mașinilor electrice produse în China

Comisia Europeană va lansa o investigație antisubvenție în domeniul mașinilor electrice produse în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți, în discursul privind starea Uniunii Europene, că executivul de la Bruxelles va lansa o investigație antisubvenție în privința mașinilor electrice produse în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Să luăm exemplul sectorului vehiculelor electrice. Este o industrie crucială pentru economia curată, cu un potențial uriaș pentru Europa. Dar piețele globale sunt acum inundate de mașini electrice chinezești mai ieftine. Iar prețul lor este menținut la un nivel scăzut în mod artificial prin subvenții de stat uriașe”, a afirmat ea, subliniind că aceste practici distorsionează piața UE, scrie G4Media.ro.

Swiss Airlines adaugă un nou oraș din România, pe ruta spre Zurich CITEȘTE ȘI Swiss Airlines adaugă un nou oraș din România, pe ruta spre Zurich

„Așadar, pot anunța astăzi că Comisia lansează o investigație antisubvenție în domeniul mașinilor electrice electrice provenind din China”, a subliniat Ursula von der Leyen, avertizând că blocul comunitar trebuie să se apere „împotriva practicilor neloiale”.

Însă pentru UE este vital să mențină deschise liniile de comunicare și dialog cu China, deoarece „există, de asemenea, subiecte în care putem și trebuie să cooperăm”.

„Reducerea riscurilor, nu decuplarea – aceasta va fi abordarea mea față de liderii chinezi la summitul UE-China, de la sfârșitul acestui an”, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
mașini electrice