China estimează un nou record al vânzărilor de autoturisme electrice în acest an

China estimează un nou record al vânzărilor de autoturisme electrice în acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 aug 2022

La scurt timp după traversearea valului de Covid care a condus la închideri ale activităților în anumite zone ale Chinei, urmată de creșteri importante ale vânzărilor în iulie, cea mai mare piață auto din lume estimează că vânzările de autoturisme electrice din acest an vor fi mai mari decât prognozele inițiale și vor atinge un nou record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asociația Producătorilor de Autoturisme din China, CPCA, a anunțat că modifică prognozele pentru vânzările de NEV (New Energy Vehicles), ca urmare a înregistrării de creșteri ale vânzărilor și a îmbunătățirii condițiilor din piață.

În primele șase luni ale anului, în China au fost vândute 2,466 milioane de autoturisme electrice, cu o creștere uriașă de 122,8%, potrivit datelor CPCA analizate de Profit.ro. În luna iulie, producătorii au livrat 564.000 de autoturisme electrice, astfel că rata anuală de creștere a ajuns la 123,7%. Din acest motiv, prognoza anterioară de 5,5 milioane de autoturisme electrice, făcută la sfârșitul lui 2021 pentru anul 2022 a fost revizuită cu încă 500.000 de vehicule. Asociația mai precizează că această prognoză ar putea fi îmbunătățită în lunile următoare.

Piața de automobile din China a fost susținută de guvern prin reducerea taxelor de achiziție pentru mașinile cu motoare termice, însă constructorii auto spun că măsura nu a afectat vânzările de mașini electrice, ci dimpotrivă. Unul dintre factorii care au contribuit la creștere a fost creșterea producției în uzina Tesla, însă specialiștii spun că s-a înregistrat o cerere puternică de automobile electrice.

VIDEO Elon Musk, către acționarii Tesla: Vom produce 2 milioane de automobile anual CITEȘTE ȘI VIDEO Elon Musk, către acționarii Tesla: Vom produce 2 milioane de automobile anual

CPCA se așteaptă ca vânzările medii lunare de autoturisme electrice, din august până în decembrie, să depășească 600.000 de unități lunar. De asemenea, se așteaptă ca vânzările de vehicule comerciale electrice să depășească 350.000 de unități în 2022, astfel că prognoza totală a vânzărilor de vehicule electrice din China este de aproximativ 6,5 milioane.

În luna iulie, China a înregistrat un volum de 1,81 milioane de autoturisme vândute, cu 20,4% mai multe decât anul trecut, fiind a doua cea mai mare rată de creștere a pieței din ultimul deceniu. În intervalul ianuarie – iulie, vânzările totale de autoturisme din China, cu toate tipurile de motoare, au însumat 11 milioane de unități, cu 3,5% mai puțin decât anul anterior, din cauza primelor luni din an, când s-au înregistrat scăderi semnificative. Producția de autoturisme a crescut și ea în iulie, cu 41% față de 2021, însă după șapte luni se menține o scădere de 2 procente.

Cele mai vândute automobile electrice din China, în iulie, au fost BYD, 162.000 de unități, SAIC – GM – Wuling, 59.336 unități, Geely, 32.000, și Tesla, 28.217.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto china
vanzari masini electrice
electrice china