China licențiază în premieră un constructor auto străin, BMW Group, pentru a testa vehicule autonome pe șosele

China licențiază în premieră un constructor auto străin, BMW Group, pentru a testa vehicule autonome pe șosele
scris 17 mai 2018

BMW Group a anunțat că a obținut de la autoritățile din Shanghai „Licența pentru Teste de Conducere Autonomă Conectă și Inteligentă” emisă de un birou format din mai multe comisii specializate ale orașului (economie și informatizare, securitate și transport), astfel încât poate începe să testez în condiții de trafic vehiculele autonome. Este primul constructor străin care obține această licență.

Planurile BMW includ programul ACES (Autonomous Driving, Connectivity, E-Mobility and Shared) pe baza căruia dezvoltă vehiculele generației următoare, conectate, autonome și electrice.

După ce au fost testate vehicule cu autonomie de nivel 3, pe o autostradă special desemnată de autoritățile din Shanghai, acum BMW a creat o echipă locală, cu peste 60 de exeprți, care lucrează în orașul chinez și care se va ocupa de testele cu mașini cu autonomie de nivel 4. Echipa va colecta „mai mulți petabyte de date” din trafic, care vor fi folosiți pentru crearea algoritmilor necesari computerului care va conduce mașina autonomă.

Nivelul 4 de autonomie se referă la vehicule care se pot conduce singure, fără să fie nevoie de intervenția șoferului.

Testele nu vor putea fi făcute oriunde în trafic, ci doar pe anumite șosele, care în prezent acoperă 5,6 kilometri, dar care vor crește treptat. Vehiculele de test sunt bazate pe modele Serie 7 modificate, fiind gata de teste două vehicule, alte șapte fiind în pregătre pentru a se alătura flotei de teste.

Franța va prezenta strategia pentru vehicule autonome, pentru a permite circulația acestora în cel mult doi ani CITEȘTE ȘI Franța va prezenta strategia pentru vehicule autonome, pentru a permite circulația acestora în cel mult doi ani

Până în prezent, BMW spune că a făcut 30.000 km de teste pe șosele și peste 200.000 km simulări computerizate.

Dr. Martin Sautter, Senior Vice President, R&D Center BMW Group, BMW China Services Ltd.: „Este o mare onoare să fim primul constructor internațional de vehicule care obține licența de teste autonome pe șosea, în China. Cu cele mai ridicate standarde de siguranță, vom promova riguros dezvoltarea programului Autonomous Driving și vom încerca să obținem un sistem de transport mai eficient și mai convenabil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
conducere autonoma
masini electrice
china