Cine este noul șef Audi. Un veteran al grupului

Cine este noul șef Audi. Un veteran al grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2023

Audi, parte a grupului german Volkswagen, l-a numit pe directorul pentru strategie al grupului german, Gernot Doellner, drept noul său CEO, în vreme ce producătorul de automobile de lux încearcă să-și ajungă din urmă rivalii în cursa către electrificare, inclusiv în China, cea mai mare piață auto din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Schimbarea a fost anunțată ieri de Profit.ro

Doellner, care îl înlocuiește pe Markus Duesmann, va deveni CEO începând cu luna septembrie, a declarat Audi, după ce consiliul de supraveghere al producătorului de automobile de lux a adoptat o rezoluție joi.

Toyota - nou record de producție CITEȘTE ȘI Toyota - nou record de producție

Doellner este un veteran al grupului Volkswagen, care s-a alăturat companiei ca doctorand în 1993 și a urcat în ierarhie pentru a deveni directorul dezvoltării de produse la Porsche, scrie News.ro.

El a condus seria Panamera din 2011 până în 2018 și a devenit șef al strategiei de produs la Volkswagen AG în 2021.

”Audi este o companie fantastică cu o istorie bogată”, a spus Doellner, adăugând: ”Aștept cu nerăbdare să modelez viitorul companiei împreună cu întreaga echipă de la Audi”.

Înlocuirea lui Duesmann este a doua remaniere majoră a conducerii Volkswagen Group sub controlul directorului general Oliver Blume, după ce acesta i-a demis pe toți, cu excepția unuia, din echipa executivă a unității de software Cariad și l-a numit pe șeful de producție Bentley, Peter Bosch.

O sursă apropiată Volkswagen, care a refuzat să fie numită, a declarat că managerii de la cel mai înalt nivel la Audi sunt nemulțumiți de performanța de afaceri a producătorului de automobile premium, ceea ce a dus la înlocuirea lui Duesmann.

VIDEO PROFIT LIVE Radu Eneșel, Fondator OneCreative Studio: O tendință destul de emergentă ar fi partea de debranding. Lumea începe să realizeze că mult nu înseamnă neapărat și bine CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Radu Eneșel, Fondator OneCreative Studio: O tendință destul de emergentă ar fi partea de debranding. Lumea începe să realizeze că mult nu înseamnă neapărat și bine

Audi a rămas în urmă față de producătorii germani BMW și Mercedes-Benz în trecerea către electrificare, iar performanța sa de vânzări în China a fost sub așteptări.

Un nou model SUV electric, Q6 e-tron, va fi lansat la sfârșitul acestui an, după numeroase întârzieri. Lansarea acestuia va marca începutul unei ofensive de produse care acoperă peste 20 de modele noi, jumătate dintre ele electrice, până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
gernot doellner