CLASAMENT Dacia Duster - în Top 10 SUV-uri pe cea mai mare piață auto din Europa, depășind Nissan Qashqai, Audi Q5 și BMW X3

CLASAMENT Dacia Duster - în Top 10 SUV-uri pe cea mai mare piață auto din Europa, depășind Nissan Qashqai, Audi Q5 și BMW X3
scris 10 ian 2019

Dacia Duster a fost în 2018 unul dintre cele mai vândute SUV-uri din Germania, cea mai mare piață auto din Europa, unde a depășit inclusiv Nissan Qashqai, cel mai vândut SUV din Europa în 2017 și în mare parte din 2018.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La finalul celor 12 luni, Duster a înmatriculat 22.664 unități pe piața din Germania, în creștere cu 43,8% față de anul trecut, având o cotă de piață de 3,6% în segmentul SUV-urilor.

În luna decembrie, Duster a înregistrat o scădere de 11,3% (1.447 unități), care i-a afectat performanțele pe întreg anul, însă a reușit să se poziționeze peste două nume importante din segmentul SUV-urilor, Opel Crossland X și Nissan Qashqai. Acesta din urmă este cel mai vândut SUV din Europa, în 2017, și, probabil, va fi în top 3 și în 2018.

La rândul său, Crossland este vedeta mărcii Opel, având o creștere de 90% pe piața germană în ultimul an.

Liderul subsegmentului B-SUV în Germania a fost anul trecut VW T-Roc, care a avut 35.299 de unități înmatriculate în primul an de lansare, în timp ce SUV-ul cel mai cumpărat de germani, potrivit datelor KBA, a fost Ford Kuga. De precizat și faptul că o serie de modele concurente figurează în statisticile KBA ca mașini “off-road”, nu SUV-uri.

În topul cumulat al SUV-urilor, Dacia Duster este pe locul 9, depășind toate modelele Q de la Audi, inclusiv best-seller-ul Q5, dar și BMW X3 sau X2, toate SUV-urile nou-lansate de la Skoda, dar și modelul Ford EcoSport, fabricat în România. Marea problemă a SUV-ului Dacia Duster este ponderea foarte mică a companiilor în rândul cumpărătorilor, cu un procent de 16% în 2018, comparativ cu o medie de peste 60% în segment.

Producție în creștere la uzina Dacia, în 2018, datorită lui Duster, cu o pondere de peste 70% din total CITEȘTE ȘI Producție în creștere la uzina Dacia, în 2018, datorită lui Duster, cu o pondere de peste 70% din total

Celălalt model important al mărcii Dacia, Sandero, a încheiat 2018 cu rezultate și mai bune decât Duster, respectiv 1.852 unități în decembrie, în creștere cu 6,3%, și 25.109 unități înmatriculate în cele 12 luni, cu 4,7% mai multe față de anul anterior. În segmentul subcompact, acolo unde lider este VW Polo, Sandero este pe locul 6, la mare distanță de Skoda Fabia, dar cu cifre mai bune decât Hyundai i20 și Renault Clio.

CLASAMENT Dacia Duster - în Top 10 SUV-uri pe cea mai mare piață auto din Europa, depășind Nissan Qashqai, Audi Q5 și BMW X3

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
piata auto
germania
vanzari dacia
inmatriculari