CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București - Alexandria

CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București - Alexandria
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București - Alexandria, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"S-a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București - Alexandria. CNAIR a lansat azi licitația pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării: drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria. Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități", a menționat Drulă.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

El a subliniat că noul model de caiet de sarcini redactat de CNAIR va lăsa libertate constructorului să facă ajustări tehnologice pe proiectul preliminar, scrie Agerpres.

"Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract va rezulta un 'preliminary design', o documentație la un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design", a afirmat șeful de la Transporturi.

Acesta s-a angajat să urmărească evoluția proiectului până la darea în folosință a drumului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

"Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum. Dar așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism și pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiții până la deschiderea pentru trafic", a dat asigurări Cătălin Drulă.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că în foarte scurt timp va fi lansată și licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj.

"Pe același model de caiet de sarcini, așa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj (cu o lungime de 250 de km)", a încheiat Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
cătălin drulă
bucurești - alexandria